Porumb picant la tigaie

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete pentru gratar Retete simple

Garnitura de porumb in stil mexican portivita pentru carnea la gratar (in special porc sau vita). O pregatesc mai ales iarna, cand imi e foarte dor de porumbul fiert.

Ingrediente

1 conserva porumb (de 340 gr)
1/2 ardei iute rosu (sau 1/4 lingurita fulgi de chili)
1/2 lingurita boia dulce
2 fire patrunjel
1 lingura ulei
sare

Portii: 2-3

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta mai larga si se adauga ardeiut tocat marunt. Se soteaza 15 secunde.
  2. Se adauga porumbul scurs din conserva. Se soteaza totul la foc mediu, adaugand sare pe parcurs, timp de 3-4 minute. Gustati si daca ardeiul iute nu a fost foarte iute si doriti garnitura mai picanta, suplimentati cu fulgi de chili. Se amesteca din cand in cand.
  3. Se ia tigaia de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine. Se adauga la final patrunjelul tocat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...