Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete de Sosuri si Salsa, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci
Pinterest

Pranzul cowboy-lor... in imagintia mea.

Ingrediente
Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

8 felii de muschiulet de vita (de aprox 2.5 cm grosime)
12 ardei Padron (sau ardei iute verde daca preferati mai picant)
4 cartofi dulci (copti in jumatate dupa reteta de aici, pasii 1-4)

Salsa de porumb

4 stiuleti de porumb (pentru fiert)
1 ceapa rosie mai mica
1 avocado
2 linguri suc de lime
2 linguri ulei
1/2 lingurita fulgi de chili
sare

Portii: 4

Preparare
Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

  1. Se taie cu cutitul boabele de pe stiuleti. Practic se tin vertical si cu un cutit ascutit treceti de sus in jos, pe toata lungimea stiuletului astfel incat sa taiati boabele pana la cotor.
  2. Se presara boabele de porumb cu sare si chili. Se adauga 1 lingura de ulei si se amesteca bine. Se intind in strat uniform in tava cuptorului.
  3. Se coace porumbul la 220C timp de 30 minute, amestecand la fiecare 10 minute.
  4. Cat se face porumbul se toaca ceapa cubulete marunte. Se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute. Se adauga sucul de lime si se lasa sa se macereze inca 15 minute. Se taie avocado cubulete si se adauga peste ceapa. Se amesteca usor, sucul de lime va preveni oxidarea.
  5. Cand porumbul e gata, se scoate si se lasa sa se racoreasca.
  6. Se incinge timp de 5 minute o tigaie grill. Se coc ardeii pe tigaia incinsa, intorcandu-i sa se faca pe toate partile. Dureaza cam 10 minute sa fie gata, rumeni.
  7. Se scot ardeii intr-un bol si se presara cu sare grunjoasa si se picura foarte putin ulei de masline.
  8. In tigaia grill deja incinsa se aseaza feliile de muschiulet si se fac cate 1 minut / parte, pana prinde urme frumoase de gratar (pentru medium-rare).
  9. Porumbul se pune peste ceapa cu avocado, se amesteca si se drege de sare. Se adauga 1/2 lingura ulei de masline.
  10. Se scoate carnea pe platoul de servire si se presara cu sare grunjoasa si se rasneste putin piper negru. Alaturi se aseaza cartofii dulci copti. Se presara 2-3 linguri de salsa printre ele. Se decoreaza platoul cu cativa ardei copti. Se serveste imediat, cu restul de salsa si ardei copti alaturi.
 
Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci - Porumbul in tava

1. Porumbul in tava

Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci - Porumbul copt

2. Porumbul copt


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

Porumb cu bacon si smantana

19 Februarie 2018

Porumb cu bacon si smantana

Porumb picant la tigaie

8 Ianuarie 2018

Porumb picant la tigaie

Cum se fierbe porumbul

19 Iunie 2015

Cum se fierbe porumbul

 

 

Cori Cj   acum 2 ore - 20 August 2020 10:26  

Re: Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci


Salut salut vesel

La ce tip de carne ar mai merge aceasta salsa? vesel
 

Ioana  acum 2 ore - 20 August 2020 10:52  

Re: Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

Saluuuut! Merge cu orice carne la gratar, pui, porc, chiar si peste.
 

Cori Cj   acum 38 minute - 20 August 2020 12:34  

Re: Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci


Minunat!
In week-end fac saramura de peste (crap) si bulzul vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus