Salata de varza rosie si ceapa rosie cu telemea

Retete cu branza Retete cu legume Retete fara gluten Retete simple Retete salate

7 luni am tot facut variante din aceasta salata. Pana la urma am ajuns la o formula pe care nu mai simt nevoia sa o schimb. Asa ramane!

Ingrediente

1/4 capatana varza rosie (cca 400-450 gr)
1 ceapa rosie mai mica
75-100 gr telemea (de capra/oaie; sfaramicioasa, nu foarte sarata)
5 fasii subtiri de pancetta
20 gr seminte de susan
1/2 legatura mica patrunjel
4 fire marar
8 frunze de menta
2 linguri suc de lamaie
4 lingurite miere
1 lingura ulei de masline
sare

Portii: 2
Calorii:
904 calorii in total (calculat cu 100 gr telemea)

  1. Pancetta se pune intr-o tigaie incalzita si se lasa pana isi lasa grasimea si se rumeneste placut pe prima parte, apoi se intoarce si se rumeneste usor si pe a doua parte. Se scoate pe servetele sa se absoarba grasimea. Cand s-au racorit, taiati fasiile bucati mai mici.
  2. Ceapa rosie se taie solzisori si se presara cu putina sare. Se maseaza usor cat sa se desfaca feliile. Se lasa sa stea 5 minute. Se adauga apoi sucul de lamaie si se mai lasa la macerat 10 minute. Se adauga apoi uleiul de masline si 3 lingurite de miere si se amesteca.
  3. In acest timp se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara adaos de grasime, amestecand des, pana se rumenesc placut. Nu le lasati nesupravegheata, se ard repede. Se scot intr-un bol.
  4. Se toaca varza rosie fideluta fina. Se presara cu putina sare si se framanta pana se inmoaie bine, isi pierde din volum si se simte umeda.
  5. Se toarna ceapa marinata peste varza. Se adauga si verdeturile tocate si telemeaua sfaramata. Se presara jumatate din semintele de susan. Se amesteca totul usor si se drege de sare.
  6. Se imparte salata in 2 boluri. Se adauga deasupra cate jumatate din baconul crocant si se presara restul de susan.
  7. Se serveste imediat simpla sau cu oua fierte.

Salata de varza rosie si ceapa rosie cu telemea

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...