Salata de vitel cu ceapa

Retete asiatice Retete salate Retete cu carne de vitel sau vita

Motivul pentru care am postat ultimele doua retete este aceasta salata. Voiam sa va introduc incet in incredibilele arome ale bucatariei vietnameze. Salata este foarte sofisticata ca si combinatie de arome si puteti sa o serviti fara ezitare chiar si unor invitati pretentiosi.

Reteta e preluata de aici, in ultima vreme urmaresc mai toate blogurile cu specific vietnamez.

Ingrediente

400 gr muschiulet de vitel
1 cana suc de ananas
3 lamai
2 linguri zahar
1/2 ceapa rosie mica
1/2 ceapa galbena mica
4 fire ceapa verde
1/2 legaturica patrunjel (sau coriandru proaspat)
2 linguri crutoane de ceapa
2 linguri alune prajite (sau caju prajit)
2-3 linguri sos vietnamez
1 ardei iute rosu (optional)
sare

Portii: 4 (servite cu orez)

  1. Taiati muschiuletul de vitel felii extrem de subtiri, perpendicular pe fibra.
  2. Puneti la fiert sucul de ananas si cand fierbe incepeti sa puneti in ture feliile de carne in suc, numarati pana la 10 si scoateti-le. Repetati pana terminati de oparit toata carnea. Carnea va fi inca roz (in sange), dar e ok, la pasul urmator se va face de tot.
  3. Amestecati sucul celor 3 lamai cu zaharul pana acesta e dizolvat complet. Asezati carnea oparita de vitel in acest suc, amestecati si lasati sa stea cca 15 minute, pana carnea nu mai e roz deloc. Stoarceti bine feliile de carne de suc si le asezati intr-un bol.
  4. Adaugati peste carne ceapa rosie si galbena taiata pestisori/solzisori foarte foarte fini, ceapa verde taiata rondele si patrunjelul tocat fin. Adaugati si sosul vietnamez, putina sare si amestecati usor. Lasati sa stea pana in momentul servirii.
  5. Doar in momentul servirii adaugati crutoanele de ceapa, alunele sfaramate si daca doriti salata extra picanta inca 1 ardei iute rosu taiat rondele usor pe diagonala.
  6. Seviti langa orez basmati fiert.

Carnea oparita in suc de ananas

Carnea dupa ce a stat in suc de lamaie

Carnea cu ceapa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...