Spatzle cu salvie si cascaval afumat

Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

In sosul cremos, aromat cu salvie si ingrosat cu cascaval afumat, am adaugat galuscute facute in casa. Pranzul e gata, poftiti va rog!

Ingrediente

1 portie galuscute (spatzle)
15 frunze salvie
2 catei usturoi
200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
50 gr cascaval afumat
1 lingura unt
1 lingura ulei
sare, piper negru, nucsoara

Portii: 2

  1. Se prepara galuscutele (spatzle) urmand reteta de aici. Se scot cu paleta intr-un bol, se stropesc cu foarte putin ulei, se amesteca (ca sa nu se lipeasca) si se lasa pana e nevoie de ele.
  2. Intr-o tigaie se incinge untul si uleiul. Se adauga frunzele de salvie si se prajesc cam 2 minute (dati focul la mic sa nu ardeti untul), pana devin crocante (nu se vede, trebuie sa le verificati). Se scot pe o farfurie, lasand 5 frunze in tigaie.
  3. Se adauga usturoiul curatat de coaja dar lasat intreg si smantana. Se incalzeste la foc mic timp de 3 minute (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte ca sa se infuzeze cu salvie si usturoi; inainte de a adauga cascavalul, daca doriti, puteti scoate aceste arome din smantana). Se condimenteaza cu sare, piper si 1 varf cutit nucsoara.
  4. Se adauga cascavalul razuit si se amesteca pana se topeste. Se gusta de condimente.
  5. Se adauga galuscutele si se amesteca bine.
  6. Se imparte in doua farfurii calde (le tineti in cuptorul usor incalzit sau in microunde) si asezati deasupra frunze crocante de salvie. Daca doriti puteti presara parmezan. Se servesc imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...