Taietei de ou cu susan

Retete asiatice Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Taietei la micul dejun? Sigur, daca sunt facuti din oua!

Ingrediente

4 oua
1 lingura mirin
1 lingurita sos de soia
2 lingurite rase faina
3 fire ceapa verde tanara
5 fire patrunjel
1/2 lingurita ghimbir razuit (pasta)
2 linguri ulei neutru (de floarea soarelui de exemplu)
2 lingurite ulei de susan
2 linguri seminte de susan
sare

Portii: 2

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga (cca 25 cm, preferabil antiaderenta). Se adauga ceapa tocata rondele fine si se presara putina sare. Se soteaza cateva minute, doar pana se inmoaie si se indulceste un pic. Catre final se adauga ghimbirul si se soteaza impreuna. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt si uleiul de susa. Se amesteca. Se strecoara printr-o sita fina, astfel incat sa aveti separat verdeturile si separat uleiul.
  2. Intr-un bol se bat bine ouale cu faina, mirinul si sosul de soia. Se adauga verdeturile si se amesteca sa se distribuie uniform in compozitie.
  3. Se sterge tigaia in care ati sotata ceapa. Se adauga 1 lingurita din uleiul retinut mai sus si se unge tigaia cu el. Vom folosi putin ulei, ca la clatite, ca sa coacem omletele subtiri.
  4. Se incinge tigaia si se adauga cam 1/2 polonic din compozitia de omleta. Cantitatea trebuie sa fie mica, astfel incat omletele sa iasa foarte subtiri, ca si clatitele. Asa se vor coace bine si se vor intoarce usor. Dupa ce ati turnat compozitia miscati tigaia circular, ca la clatite, astfel incat aceasta sa se distribuie pe toata suprafata. Daca aveti compozitie in exces dupa ce tot fundul tigaii s-a acoperit, inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul.
  5. Coaceti omleta cam 1-2 minute pe prima parte, pana vedeti ca se desprinde si e uscata pe margini. Daca va uitati dedesubt trebuie sa fie usor rumena, asa taieteii vor avea un gust mai placut. Intoarceti omleta si mai coaceti cam 10 secunde pe a doua parte.
  6. Scoateti omleta din tigaie si tineti-o acoperita.
  7. Repetati pasii 3-6 pana terminati compozitia. Mi-au iesit 5 omelete in tigaia de 25 cm.
  8. In tigaia incinsa adaugati susanul si il prajiti cateva minute, amestecand des, pana se rumeneste si miroase placut.
  9. Luati cate doua omlete, le rulati pe blatul de lucru si apoi le taiati rondele subtiri. Dupa ce ati taiat toate omletele, rasfirati rondelele si le asezati intr-un bol.
  10. Turnati peste ele restul de ulei aromat si susanul prajit. Amestecati sa se distribuie uniform. Presarati putina sare mare (fleur de sel).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...