Taietei japonezi cu porc si ciuperci

Retete asiatice Retete cu ciuperci Retete cu paste Retete cu carne de porc Retete rapide

Reteta Taietei japonezi cu porc si ciuperci

Un stir-fry japonez simplu si rapid. Raportul gust-timp e un mare avantaj, in doar 15 minute taieteii absorb aromele sosului si a carnii si apoi se caramelizeaza usor. Se numesc Yaki Udon (yaki = prajiti, udon = taietei).

Ingrediente

360 gr taietei udon (taieti grosi de grau, cei prefierti; sau puteti folosi 200 gr taietei grosi nefierti)
250-300 gr carne de porc tocata (am tocat ceafa de porc)
150-200 gr ciuperci Portobello (sau champignon)
1 ceapa medie
2 maini bune spanac
2 fire ceapa verde
2 linguri sos de soia sarat
2 linguri sos de stridii (Oyster sauce)
1 lingura mirin
1/2 lingura sos Sriracha
1/2 lingura otet de orez
1 priza generoasa zahar
piper, sare

Portii: 2
Calorii: 1375 cal in total (687 cal / portie)

  1. Taieteii se prepara conform instructinunilor de pe pachet (cei prefierti doar se introduc pentru 2 minute in apa care fierbe si apoi se amesteca pana se desfac; cei nefierti se fierb in apa cu sare cat timp e indicat pe pachet, fara sa ii lasati sa devina prea moi).
  2. Pregatiti toate ingredientele de la inceput: taiati ceapa felii nu foarte subtiri. Taiati si ciupercile felii mai groase. Tocati ceapa verde rondele fine. Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-o cescuta (sosul de soia, de stridii, mirin, Sriracha, zaharul).
  3. Intr-un wok larg (sau tigaie cu margini rotunjite; minim 28-30 cm diametru) se adauga putin ulei, doar cat sa fie fundul uns. Se adauga carnea tocata si se soteaza, amestecand cand si cand pana isi schimba culoarea peste tot si apoi incepe usor sa se rumeneasca ici-colo. Rasniti piper negru in acest timp.
  4. Scoateti carnea din tigaie si in locul ei adaugati ceapa si o sotati rapid, la foc mare, timp de 1 minut. Trageti ceapa pe margini si adaugati ciupercile in mijloc. Sotati-le, amestecand cand si cand, pana isi reduc volumul si se rumenesc.
  5. Adaugati spanancul si mai sotati pana isi pierde volumul.
  6. Adaugati carnea si sosul si sotati impreuna cu legumele timp de inca 1 minut.
  7. Adaugati taietetii scursi si amestecati pana sunt acoperiti de sos. Gustati de sare si adaugati daca mai trebuie.
  8. Serviti taieteii presarati cu ceapa verde.

Comentarii (2)

 

Misha  acum un an - 26 Mai 2023 17:56  

Minunat!
De unde iei taiteii, Ioana? Ocazie cu care am aflat ca se zice si taietei, si taitei :))
 

Ioana  acum un an - 26 Mai 2023 18:23  

Daca ai magazin Taste of Asia aproape ii gasesti pe acestia: [link]

Sau la Mega Image pe acestia (nu folosesti plicul atasat): [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...