Toast cu ciocolata

Retete pentru Mic Dejun Retete rapide Retete din Spania

Spaniolii stiu cum se mananca cu stil ciocolata la micul dejun.

Ingrediente

1 demi-bagheta
100 gr ciocolata neaga (de calitate; 70-90%)
4 lingurite ulei de masline extravirgin fructat (am folosi ulei spaniol din soiul Arbequina)
fleur de sel (sau sare Maldon)

Portii: 2

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Se lasa pana e nevoie de ea.
  2. Se taie bagheta in doua pe lungime. Se picura cate 2 lingurite de ulei pe fiecare parte.
  3. Se prajeste pe tigaia grill cu taietura in jos pana prinde urme frumoase de gratar si devine crocanta pe acea parte.
  4. Se picura ciocolata pe fiecare bucata. Se taie apoi bucati pe latime.
  5. Se aseaza bucatile pe farfuria de servire, se presara cu fleur de sel si apoi se picura 2 lingurite de ulei peste ele.
  6. Se servesc imediat, cat ciocolata e moale.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...