Tofu picant

Retete aperitive Retete de post Retete rapide Retete simple

Simplu si picant cum imi place mie. Pentru un bufet suedez, infigeti scobitori in cubulete si veti vedea ce repede vor disparea.

Ingrediente

250 gr tofu
2 catei usturoi
3 fire ceapa verde
1 ardei iute rosu
1 varf cutit ghimbir pudra
1-2 linguri sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
ulei pentru prajit

  1. Daca tofu este in saramura, se scurge bine, se pune intre servetele de hartie cu o greutate deasupra si se lasa cateva ore la frigider (sau chiar peste noapte). Se taie apoi cubulete.
  2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste tofu pe toate partile pana prinde o crusta rumena si crocanta. Se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime.
  3. Intr-o craticioara se incing 2 linguri de ulei si se calesc cca 30 secunde cateii de usturoi striviti. Se adauga ceapa si ardeiul iute taiat rondele si se caleste totul inca 30 secunde.
  4. Se condimenteaza cu ghimbir si se stinge cu sosul de soia. Se adauga imediat si cubuletele de tofu. Se amesteca pana tofu absorbe sosul.
  5. Se adauga uleiul de susan si se amesteca bine.
  6. Se scoate pe o farfurioara.
  7. Se poate servi simplu ca aperitiv sau cu orez fiert ca fel principal.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...