Curry de tofu

Retete cu branza Bucataria indiana Retete cu condimente Sonnentor Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Curry de tofu

Pentru vegetarieni, pentru cei care vor sa simta aromele Indiei, pentru cei care vor sa prepare un curry in doar 30 minute si pentru cei care tin post, azi am o reteta care are la baza condimentul Sarutul Soarelui, oferit cadou de cei de la Sonnentor de 8 Martie.

Condimentul este deosebit prin continutul lui. Numai imaginati-va ca pe langa turmenic, chimion, coriandru, cardamom si multe alte condimente specific indiene, mai contine si galbenele, petale de floarea soarelui si albastrele.

Ingrediente

300 gr tofu in saramura
1 ceapa
2 rosii din conserva
3 lingurite rase codiment Sarutul Soarelui de la Sonnentor
50 ml lapte de cocos
5 fire patrunjel
3 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare, piper negru

Portii: 2

  1. In robot se macina ceapa si rosiile pana devin pasta.
  2. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie se adauga codimentul Sarutul Soarelui. Se prajeste timp de 5 secunde. Se adauga pasta de ceapa+rosii si se caleste timp de 10-15 minute, la foc mediu spre mic, pana pasta devine uscata.
  3. Se adauga 300 ml apa, laptele de cocos si piper negru macinat dupa gust si se fierbe cu capac timp de 20-25 minute, pana sosul scade bine.
  4. In acest timp de taie tofu cubulete si se prajeste in uleiul ramas amestecat cu uleiul de susan. Se prajeste pana devine usor rumen, apoi se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba uleiul.
  5. Cand sosul e gata se adauga tofu si patrunjelul tocat fin. Se amesteca si se gusta de sare.
  6. Se serveste cald, cu orez basmati fiert sau cu paine naan.

Condiment Sarutul Soarelui de la Sonnentor

Condiment Sarutul Soarelui de la Sonnentor

Prajim pasta de ceapa si rosii...

Prajim pasta de ceapa si rosii...

... pana arata asa

... pana arata asa

Adaugam apa si lapte de cocos

Adaugam apa si lapte de cocos

Prajim tofu

Prajim tofu

Comentarii (8)

 

Diana Ciupe  acum 12 ani - 27 Martie 2012 15:58  

Ce bun arata! Chiar azi ma gandem ca vreau sa gatesc un curry altfel decat am tot mancat la indieni, iar tofu pare o alegere buna.
O intrebare: trebuie neaparat lapte de cocos sau se poate si lapte degresat, adevarat? Se poate face si cu telemea in loc de tofu?
 

Ioana  acum 12 ani - 27 Martie 2012 16:22  

da, se poate face cu telemea slab sarata, seamana cu paneer. in loc de lapte de cocos poti folosi si lapte adevarat si la final chiar poti adauga 1 lingura de smantana. laptele de cocos se potriveste foarte bine cu aroma acestui condiment, de aceea am optat pentru el si s-a potrivit chiar bine pentru post.
 

darvenia  acum 12 ani - 28 Martie 2012 19:53  

ciao iti multumesc inca o data pt cadoul de 8 martie, chiar vroiam sa te intreb la ce retete s-ar potrivi condimentul dar vad ca ai si postat o reteta cu el eu am sa o incerc dar cu carne de pui si iti spun cum a iesit. :)
 

nela  acum 12 ani - 29 Martie 2012 12:16  

ioana, am vazut reteta dar din pacate de patru zile am o viroza cu temperatura mare si prin urmare nu pot face nimic.o voi face dar o sa tin cont de sfatul dat Dianei Ciupe.
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Martie 2012 09:33  

insanatosire grabnica, nela!
 

diana  acum 11 ani - 15 Ianuarie 2013 16:53  

foarte buna a fost
 

Thea deiuca  acum 6 ani - 4 Aprilie 2018 17:03  

hey...am din nou o intrebare. ...de unde as putea face rost de "tofu in saramura " si de sarutul soarelui? ??
multumesc
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Aprilie 2018 10:09  

tofu la supermarket. condimentul la magazinele naturiste, dar daca nu gasesti poti inlocui cu alt praf de curry sau ras el hanout.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...