Trufe de ciocolata

Retete desert Retete din Franta Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Trufe de ciocolata fine. Cele mai senzuale trufe de ciocolata pe care le-am incercat. Se topesc in gura! Reteta apartine lui Alice Medrich, care a "importat" aceasta reteta din Franta si a facut-o publica. Singura diferenta e ca eu am folosit mai multa apa (100 ml in loc de 60 ml), pentru a le putea consuma direct de la frigider. Daca le doriti mai ferme sau daca doriti sa le dati forma de bila, puteti folosi cantitatea de apa din reteta originala. De asemenea puteti infuza apa cu diferite arome (levantica, ceai Earl Grey, lamaita, menta, coaja de portocala, cafea etc).

Ingrediente

225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
70 gr unt
1 priza sare (fleur de sel)
1 galbenus de ou
100 ml apa clocotita
2-3 linguri cacao

  1. Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
  2. Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
  3. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
  4. Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.
  5. Treceti bucatile prin cacao.

Ciocolata si untul topite

Galbenusul cu apa fierbinte

Compozitia in tava

Trecem trufele prin cacao

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...