Biscuiti cu ceai verde

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene

Este un desert mai mult pentru adulti decat pentru copii. Sunt potriviti pentru a fi serviti dimineata langa un ceai sau o cana cu lapte.

Ingrediente

140 gr faina
70 gr unt
40 gr zahar
2 galbenusuri de ou
1 lingura matcha (pudra de ceai verde)
zahar pentru decorat

Bucati: 11

  1. In robotel (sau cu mixerul manual) amestecati zaharul cu matcha. Adaugati untul si cand devine o pasta adugati faina. Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul pana se omogenizeaza. Modelati aluatul sub forma de disc, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru minim 30 minute.
    * puteti folosi metoda de la aceasta reteta pentru a intinde aluatul, am descoperit-o abia dupa ce am facut acesti biscuiti dar mi se pare ca s-ar potrivi foarte bine fiindca acest aluat e mai lipicios; ideea e sa intindeti aluatul preparat folosind o punga si apoi il dati la rece; cand vreti sa coaceti biscuitii taiati punga de pe aluat si rapid decupati biscuitii.
  2. Intindeti aluatul de 1 cm grosime si decupati biscuitii cu forma dorita (a mea era inima de 7 cm latime). Trebuie sa lucrati repede, altfel aluatul daca se incalzeste nu mai poate fi lucrat usor! Dati biscuitii prin zahar (sunt putin lipiciosi dar pot fi manevrati usor) si asezati-i in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
  3. Dati la cuptor la 170C pentru 15 minute.

Aluat biscuiti

In tava de copt

Biscuiti cu ceai verde

Biscuiti cu ceai verde

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...