Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Retete din America Retete desert Retete de Craciun

Reteta Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Am gasit reteta aici si mi-a facut cu ochiul din prima din cauza cafelei. Imi plac deserturile nu prea dulci cu aroma de cafea. Si desi reteta cerea ciocolata amaruie am folosit ciocolata cu caramel care imi place mai mult. Puteti folosi ce ciocolata doriti, chiar si chipsuri de ciocolata cum a folosit Angela aici, cu ele merge mult mai repede.

Toffifee sunt mai greu de maruntit (dar merita!), am incercat si cu robotul si nu merge prea bine, cu cutitul m-am descurcat cel mai usor.

Reteta cerea doar 250 gr faina dar aluatul mi s-a parut cam moale asa ca am folosit 300 gr faina si au iesit foarte bine, moi si putin faramicioase.

Ingrediente

220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie

  1. Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
  2. Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
  3. Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
  4. Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
  5. Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
  6. Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
  7. Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
  8. Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
  9. Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.

Cicolata Toffifee

Cicolata Toffifee

Pregatim aluatul

Pregatim aluatul

Intindem aluatul folosind o punga

Intindem aluatul folosind o punga

Taiem patratele si coacem

Taiem patratele si coacem

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

angela  acum 13 ani - 13 Octombrie 2008 07:51  

am dat reteta la o vecina,sant curioasa cand le face!
 

anca  acum 12 ani - 7 Septembrie 2009 14:57  

clar si io o voi face
 

Nell C  acum 12 ani - 10 Septembrie 2009 19:00  

Nu indraznesc sa incerc pana nu aflu: rezultatul e mai mult genul biscuite sau mai moale? Am un pretentios aici, care a comentat ca fursecurile cu unt de arahide au fost prea tari! :p
 

Ioana  acum 12 ani - 11 Septembrie 2009 09:07  

mai mult genul biscuite, mai crocant. dar ca la orice biscuiti, consistenta finala depinde de timpul de coacere, daca-i lasi prea mult se intaresc, la fel si cei cu unt de arahide, daca i-ai scos tari din cuptor se vor intari si mai tare. de obicei eu ii scot cat sunt inca moi, trebuie sa fie usor aramii pe margine si daca bagi un cutit dedesubt sa fie inca "elastici", atunci ii poti scoate si nu se vor intari la final.
sau biscuitii pe care i-am postat alaltaieri (cei cu piper) sunt mai tari in prima zi, apoi daca ii pui in punga se inmoaie, dar astia asa trebuie sa fie, se consuma abia dupa 2 zile.
 

larysa  acum 12 ani - 2 Februarie 2010 14:33  

nush daca sun bune....insa voi incerca si imi voi spune parerea :) ;)
 

Loredana   acum 12 ani - 20 Aprilie 2010 05:23  

Ioana , arata foarte bune . eu cind fac cookies le fac rotunde si foarte usor cu scoopul de inghetata cite o biluta si apoi le apas umpic cu mina e mult mai repede . Numai bine ;)
 

Mihai  acum 12 ani - 8 Iulie 2010 18:08  

Am incercat si eu sa fac aceste prahituri, dar am si eu o problema, au iesit prea bune :(
 

cooking disaster  acum 11 ani - 15 Octombrie 2010 21:43  

Ati folosit cafea sau ness?
Merci!
 

Andi Stancu  acum 11 ani - 2 Noiembrie 2010 20:53  

Trebuia sa treci in lista de igrediente si punga. Am fost sa iau ingrediente si cand sa ma apuc, ce sa vezi, n-am punga. O sa incerc cu folia pentru senvisuri.

Larysa, foarte interesat comentariul tau. Ma bucur ca l-ai postat.
 

Karla  acum 9 ani - 4 Ianuarie 2013 15:38  

Am incercat reteta iar acum sunt in cuptor , dar nu stiu daca e ok faptul ca au inceput sa se inmoaie in cuptor si se sa lipeasca aluatul intre ele. Help meee
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...