Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Categorii: Retete din America, Retete desert, Retete de Craciun

 

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)
Pinterest

Am gasit reteta aici si mi-a facut cu ochiul din prima din cauza cafelei. Imi plac deserturile nu prea dulci cu aroma de cafea. Si desi reteta cerea ciocolata amaruie am folosit ciocolata cu caramel care imi place mai mult. Puteti folosi ce ciocolata doriti, chiar si chipsuri de ciocolata cum a folosit Angela aici, cu ele merge mult mai repede.

Toffifee sunt mai greu de maruntit (dar merita!), am incercat si cu robotul si nu merge prea bine, cu cutitul m-am descurcat cel mai usor.

Reteta cerea doar 250 gr faina dar aluatul mi s-a parut cam moale asa ca am folosit 300 gr faina si au iesit foarte bine, moi si putin faramicioase.

Ingrediente
Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie

Preparare
Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

  1. Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
  2. Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
  3. Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
  4. Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
  5. Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
  6. Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
  7. Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
  8. Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
  9. Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.
 
Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Cicolata Toffifee

1. Cicolata Toffifee

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Pregatim aluatul

2. Pregatim aluatul

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Intindem aluatul folosind o punga

3. Intindem aluatul folosind o punga

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Taiem patratele si coacem

4. Taiem patratele si coacem

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

5. Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 
loading...

 

 

Micul  acum 9 ani - 9 Octombrie 2008 09:59  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Excelent.O voi incerca si eu, mai mult ca sigur. vesel
 

Ioana  acum 9 ani - 9 Octombrie 2008 10:42  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

eu am copt deja 2 ture in doua seri la cererea "fanilor". sunt dintre cele mai reusite fursecuri / biscuiti pe care le-am incercat. spor si sa-mi zici daca ti-au placut! vesel
 

Micul  acum 9 ani - 10 Octombrie 2008 09:28  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Mersi.Iti spun sigur, dar mai prin decembrie, ca atunci am sa-i fac.La fel si aia cu ceai verde.Daca reusesc pana atunci sa iau matcha. vesel
 

maria  acum 9 ani - 10 Octombrie 2008 11:03  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

ce pofticioase sant.cu caramel si cafea si ciocolata!foarte interesant!
 

Ioana  acum 9 ani - 10 Octombrie 2008 11:29  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

deci de Craciun nu mai pregatesc nimic, vin la tine la masa!!! vesel sper sa gasesti matcha, eu am cautat o vreme pana am descoperit magazinele de care spuneam.

maria, e o combinatie foarte buna, gustul de cafea e cel mai placut. ma intreb oare cum ar merge cu Twix in loc de Toffifee? trebuie sa incerc

 

angela  acum 9 ani - 13 Octombrie 2008 07:51  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

am dat reteta la o vecina,sant curioasa cand le face!
 

anca  acum 8 ani - 7 Septembrie 2009 14:57  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

clar si io o voi face
 

Nelly Coman  acum 8 ani - 10 Septembrie 2009 19:00  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Nu indraznesc sa incerc pana nu aflu: rezultatul e mai mult genul biscuite sau mai moale? Am un pretentios aici, care a comentat ca fursecurile cu unt de arahide au fost prea tari! vesel
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Septembrie 2009 09:07  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

mai mult genul biscuite, mai crocant. dar ca la orice biscuiti, consistenta finala depinde de timpul de coacere, daca-i lasi prea mult se intaresc, la fel si cei cu unt de arahide, daca i-ai scos tari din cuptor se vor intari si mai tare. de obicei eu ii scot cat sunt inca moi, trebuie sa fie usor aramii pe margine si daca bagi un cutit dedesubt sa fie inca "elastici", atunci ii poti scoate si nu se vor intari la final.
sau biscuitii pe care i-am postat alaltaieri (cei cu piper) sunt mai tari in prima zi, apoi daca ii pui in punga se inmoaie, dar astia asa trebuie sa fie, se consuma abia dupa 2 zile.
 

larysa  acum 7 ani - 2 Februarie 2010 14:33  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

nush daca sun bune....insa voi incerca si imi voi spune parerea vesel vesel
 

Loredana   acum 7 ani - 20 Aprilie 2010 05:23  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Ioana , arata foarte bune . eu cind fac cookies le fac rotunde si foarte usor cu scoopul de inghetata cite o biluta si apoi le apas umpic cu mina e mult mai repede . Numai bine vesel
 

Mihai  acum 7 ani - 8 Iulie 2010 18:08  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Am incercat si eu sa fac aceste prahituri, dar am si eu o problema, au iesit prea bune trist
 

cooking disaster  acum 7 ani - 15 Octombrie 2010 21:43  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Ati folosit cafea sau ness?
Merci!
 

Andi Stancu  acum 7 ani - 2 Noiembrie 2010 20:53  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Trebuia sa treci in lista de igrediente si punga. Am fost sa iau ingrediente si cand sa ma apuc, ce sa vezi, n-am punga. O sa incerc cu folia pentru senvisuri.

Larysa, foarte interesat comentariul tau. Ma bucur ca l-ai postat.
 

Karla  acum 5 ani - 4 Ianuarie 2013 15:38  

Re: Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

Am incercat reteta iar acum sunt in cuptor , dar nu stiu daca e ok faptul ca au inceput sa se inmoaie in cuptor si se sa lipeasca aluatul intre ele. Help meee
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus