Brownie cu ciocolata

Retete desert Retete simple

O noua varianta de brownie.

Ingrediente

120 gr ciocolata neagra (70% cacao)
60 gr unt gras
2 oua
150 gr zahar
30 gr faina
10 gr cacao
1 priza sare
100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; optional)

  1. Stafidele si smochinele se pun la inmuiat in apa calduta in care puteti adauga daca doriti un shot de rom. Se lasa pana e gata aluatul.
  2. Se topeste ciocolata pe abur. Cat vasul e inca pe abur se adauga treptat untul cubulete, amestecand pana se topeste fiecare transa.
  3. Separat se bat cu mixerul ouale cu zaharul pana obtineti o crema galben-pal, cca 2-3 minute.
  4. Se adauga crema de oua peste ciocolata topita si se amesteca usor cu telul.
  5. Se amesteca faina cu cacaoa si sarea si se incorporeaza in aluat amestecand usor cu telul.
  6. Se scurg fructele de lichid, iar smochinele se toaca marunt. Se adauga fructele uscate in aluat.
  7. Se unge o tava (de 21 x 11 cm) cu unt (daca stiti ca tava lipeste, puteti sa o tapetati cu hartie de copt) si se toarna aluatul. Se niveleaza, avand grija mai ales in centru unde are tendinta sa se adune mai mult.
  8. Se coace la 170C timp de aprox 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate portiona.

Brownie cu ciocolata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...