Brownie cu cacao si nuca

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Brownie cu cacao si nuca

Brownie clasic american. Varianta aceasta e cu cacao in loc de ciocolata iese foarte buna daca folositi o cacao de calitate (am pus 1/2 Schmidt si 1/2 Valrhona). Reteta apartine lui Alice Medrich, doar am adaptat cantitatile pentru tava mea, am redus putin zaharul si am adaugat esenta de cafea.

Ingrediente

210 gr unt (82% grasime)
120 gr cacao (20% grasime)
300 gr zahar
3 oua reci
1 lingurita esenta vanilie (sau 1 plic zahar vanilat)
1 lingurita esenta de cafea (sau 1 lingurita cafea instant)
100 gr faina alba (tip 550 sau BL55)
100 gr nuci tocate
1 priza de sare

  1. Se topeste untul pe foc mic, fara a-l lasa sa se incinga. Se adauga zaharul in el si se omogenizeaza. Se adauga cacaoa, esentele si sarea si se amesteca bine. Se ia cratita de pe foc si daca e fierbinte se lasa sa se racoreasca.
  2. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand vigusors cu o lingura de lemn dupa fiecare. La final amestecul va fi lucios.
  3. Se adauga faina si se amesteca cu o paleta prin rasturnari succesive, pana nu se mai vede, apoi se mai amesteca de cateva ori, pana aluatul se desface usor de pe marginea vasului.
  4. Se incorporeaza nuca tocata. Amestecul final va fi dens si lipicios.
  5. Se pune aluatul intr-o tava de 28 x 18 cm (unsa bine cu unt sau tapetata cu hartie de copt) si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.
  6. Se coace la 165 C timp de aprox 35 minute (dupa 30 minute am inceput sa o verific cu scobitoarea in centru pana pe aceasta nu a mai ramas aluat moale).
  7. Se scoate si dupa ce sa raceste se taie cuburi. Prajitura nu e foarte inalta, are pana in 3 cm.

Compozitia pentru brownies

Compozitia pentru brownies

Aluatul nivelat in tava

Aluatul nivelat in tava

Comentarii (6)

 

Simona-Adina  acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 12:24  

Urrrrrgent o voi incerca!
 

Ioana  acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 13:48  

neaparat! dar sa stii, nu e pufoasa ca negresa ta! e cu miez dens si usor guamat.
 

Simona-Adina  acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 22:42  

Foarte bine! Caci astea sunt preferatele mele. ;)
 

Gabriela  acum 7 ani - 28 Ianuarie 2017 11:54  

Arata foarte bine, le voi incerca diseara. O singura intrebare... ce program ai folosit la cuptor? Caldura doar de jos?
 

Raluca Andreea  acum 6 ani - 5 Mai 2017 08:10  

Buna Ioana,

As vrea sa incerc cu ciocolata, caci nu am cacao de calitate dar am o tona de ciocolata care sta in repaus. Poti sa ma ajuti te rog ? O topesc la bain marie?
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Mai 2017 10:20  

pentru cea cu ciocolata proportia e usor diferita. poti sa astepti pana o postez?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...