Confit de pipote

Retete de Muraturi si Conserve Retete cu carne de pui

Avem timp sa confiem!

Pipotele fierte sunt ok, sunt moi, am facut deseori tocanita cu ele. Dar confiate se topesc in gura. In varianta asta sunt ideale de adaugat in salate, sandwichuri, pe frigarui, sotate cu diferite arome sau ciuperci. Iar grasimea ramasa o voi folosi pt fripturi, cartofi la cuptor sau supe.

Ingrediente

1 caserola de pipote (sau pipote si inimi; 450 gr a avut a mea)
1 lingurita sare grunjoasa
1 fir cimbru (sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
2 catei usturoi
ulei sau untura de rata/pui (se va stabili in timpul prepararii)

  1. Daca aveti si inimi acestea se lasa intregi. Pipotele se taie in doua (cele doua bucati din care sunt compuse) decupandu-se partea tare dintre ele, acel zgarci albicios care le tine legate.
  2. Se amesteca pipotele cu sarea si cimbrul. Se acopera cu folie si se lasa la frigider pana a doua zi.
  3. A doua zi se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se acopera cu ulei sau untura topita (cu untura se pot conserva mai mult timp). Aveti grija ca grasimea sa depaseasca cu un deget pipotele. De asemenea folositi o caserola cat mai ingusta care sa le cuprinda, astfel nu veti risipi grasime. Grasimea de pe confit care o sa va ramana, va pute fi folosita la alte mancaruri (de exemplu cartofi la cuptor, la fripturi).
  4. Se acopera vasul si se da la cuptor, la 120C, timp de 3 ore. Opriti cuptorul. La final le lasati sa se raceasca preferabil in cuptor daca nu aveti nevoie de el. Dar daca aveti nevoie de cuptor, scoateti vasul afara, insa il lasati acoperit pana la racirea completa.
  5. Se pastreaza la frigider. Cand le folositi le puteti incalzi in tigaie, in putin ulei in care au fost confiate.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...