Creveti in sos picant

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Buna dimineata! Cum au trecut sarbatorile? Pentru mine au trecut prea repede si nu am scapat nici de dezmatul culinar care se cuvine la asemenea sarbatoare. M-am dres insa cu o chinezarie rapida si usoara.

Ingrediente

400 gr creveti decorticati
2-6 ardei iuti uscati
3 catei usturoi
1 varf lingurita ghimbir pudra (sau 1 lingurita ghimbir proaspat razuit)
5 cepe verzi
1 pumn de alune (sau caju)
2 linguri ulei

Marinata

2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingura suc de portocale
1 lingurita amidon
2 prize sare
2 prize piper (Sichuan daca aveti, daca nu si negru e ok)

Sos

2 linguri sos de soia
1 lingura suc de portocale
1 lingura otet de orez
1 lingurita ulei susan
1 lingurita zahar
2 lingurite rase amidon
150 ml apa rece

Portii: 3

  1. E bine sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe fiindca prepararea este foarte rapida.
  2. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata. Se toarna peste creveti si se lasa la marinat intre 15-30 minute.
  3. Se amesteca ingredientele pentru sos. Se striveste usturoiul. Se taie ceapa verde rondele, dar se pastreaza separat partea alba de partea verde. Se taia ardeii iuti rondele.
    * se pot pune pana la 6 ardei iuti; cu 2 ardei iuti cati am folosit eu, de la care am indeparta majoritatea samburilor, mancarea e doar usor picanta
  4. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga ardeii iuti taiati rondele. Se prajesc rapid si se adauga partea alba de la ceapa taiata rondele si usturoiul strivit. Se calesc cateva secunde pana usturoiul incepe sa devina usor auriu, apoi se adauga ghimbirul si se amesteca.
  5. Se toarna crevetii cu tot cu marinata in wok si se prajeste in continuare la foc mare, amestecand rapid (sau scuturand wokul daca aveti unul usor), cca 2-3 minute.
  6. Se toarna sosul peste creveti si se fierbe totul pana sosul se ingroasa, maxim 2 minute. Se gusta mancarea de sare. Se stinge focul.
  7. Se adauga partea verde de la ceapa si alunele si se amesteca bine. Se pune capacul pe wok si se lasa sa stea cateva minute.
  8. Se serveste cu orez basmati fiert.

Prajim crevetii

Turnam sosul

Creveti in sos picant

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...