Spaghetti cu creveti in sos de rosii

Categorii: Retete cu paste, Retete cu peste si fructe de mare

 

Spaghetti cu creveti in sos de rosii
Pinterest

Spaghetti acoperite de un sos super cremos. Sosul este fin, delicat aromat si infuzat de aroma dulceaga a crevetilor.

Mi-am folosit iar cana de cappuccino pt a controla portia de paste, asa cum fac de cate ori stiu ca ingredientele sunt consistente.

Ingrediente
Spaghetti cu creveti in sos de rosii

250 gr paste lungi (spaghetti)
25-30 creveti cruzi
125 ml ulei masline (pentru infuzat)
2 linguri ulei masline (pt sotat)
1 conserva de rosii (de 400 gr)
5 catei usturoi
1/2 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita oegano uscat
3/4 lingurita fulgi de chili
25 gr miez de paine
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare
Spaghetti cu creveti in sos de rosii

  1. Se curata crevetii de cap si carapacea de pe corp. Capetele se arunca, dar se retin cojitele de pe corp si cozile.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul (125 ml) de masline si se adauga carapacele de pe corp. Se prajesc pana isi schimba de tot culoarea in roz si apoi inca 2 minute, amestecand des. Se pune tot continutul tigaii intr-un blender si se mixeaza. Se strecoara apoi printr-o sita fina (cea de ceai e ok), apasand pe bucatile de carapace sa extrageti cat mai mult ulei. Veti obtine aprox 75 ml ulei infuzat.
    Tigaia folosita la prajirea carapacelor o lasati asa, nu o curatati, veti mai avea nevoie de ea.
  3. Intr-o cratita se incing 2 linguri ulei. Se adauga crevetii curatati si se soteaza scurt doar pana devin roz peste tot. Nu-i lasati sa se faca mai mult, se vor finisa in sosul de rosii. Scoateti crevetii si ii pastrati pana aveti nevoie de ei.
  4. Adaugati usturoiul strivit si sotati scurt pana miroase frumos, cca 1 minut.
  5. Adaugati oregano, chili (puneti doar 1/4 lingurita daca vreti sa fie doar usor picant) si feniculul. Sotati 30 secunde.
  6. Adaugati rosiile (fara sucul de pe ele) strivite cu furculita, presarati sare si rasniti piper negru. Fierbeti la foc mediu spre mic, amestecand des pana rosiile se caramelizeaza putin (cca 10-15 minute).
  7. Adaugati sucul de pe rosii si 1/2 cana apa, miezul de paine rupt bucatele si aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac 10 minute.
  8. Mixati sosul in blender si dupa ce e foarte fin turnati in fir subtire uleiul infuzat (de la pasul 2) timp in care mixati mereu. Sosul se va ingrosa putin, devenind cremos. Gustati-l de sare.
  9. Crevetii si sosul pot fi preparate din timp si pastrate asa (la frigider pt perioada mai lunga) pana in momentul servirii.
  10. Cand vreti sa serviti pastele, puneti o oala cu multa apa si sare la fiert. Adaugati pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
  11. In tigaia in care ati prajit carapacele adaugati restul de 3 catei usturoi striviti si sotati 1 minut la foc mic. Adaugati crevetii si sotati doar pana acestia se infierbanta. Turnati sosul de rosii peste ei si aduceti la fierbere.
  12. Scurgeti pastele si adaugati-le in sos. Amestecti mereu in timp ce sosul fierbe pana pastele sunt bine acoperite.
    * daca doriti puteti adauga in sos, o data cu pastele, o mana de rucola
  13. Sunt bune imediat calde, dar si la temperatura camerei sunt grozave, bune de luat la pachet.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (0 puncte / total voturi: 0)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus