Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete simple

 

Tagliatelle cu creveti si dovlecei
Pinterest

Efort minim, rezultat maxim este sloganul acestei retete. Cu siguranta este o reteta cu care va veti impresiona prietenii gurmanzi.

Ingrediente
Tagliatelle cu creveti si dovlecei

150 gr tagliatelle
10-15 creveti
1 dovlecel mic si tanar
2 catei usturoi
1 fir salvie
1/4 legaturica patrunjel (sau 1 fir verdeata fenicul salbatic)
5 rasnite chili (sau dupa gust)
2 linguri ulei masline
sare, piper

Unt cu sofran

50 gr unt gras (80%)
50 ml vin alb sec
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 pliculet sofran (0.12 gr)

Portii: 2

Preparare
Tagliatelle cu creveti si dovlecei

  1. Se curata crevetii de capete si cozi. "Cojile" de pe creveti se clatesc in apa, se scurg bine si se pastreaza pentru untul cu sofran. Crevetii curatati se clatesc si ei in apa rece si se absorb bine cu servetele de hartie.
  2. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga apoi "cojile" crevetilor, coaja de lamaie, sofranul, vinul si foarte putina sare. Se fierbe totul la foc mediu cca. 10 minute. Se strecoara untul si se pastreaza fierbinte pana veti avea nevoie de el.
  3. Se pune multa apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba se pun tagliatellele si se fierb dupa instructiunile de pe pachet.
  4. Cat fierb pastele se incinge uleiul de masline. Se adauga in ulei putin chili, piper negru proaspat macinat si usturoiul strivit. Se amesteca rapid si cand usturoiul incepe sa miroasa adaugati dovleceii taiati felii subtiri. Sotati dovleceii, amestecand des, la foc, mediu pana se inmoaie un pic (cca 2 minute). Adaugati crevetii si sotati in continuare pana devin roz (inca 2 minute).
  5. Adaugati pastele scurse, salvia intreaga, patrunjelul tocat foarte foarte marunt, sare dupa gust si amestecati rapid. Adaugati apoi untul cu sofran si continuati sa amestecati pana pastele absorb sosul.
  6. Dregeti pastele de sare si piper. Serviti imediat.
 
Tagliatelle cu creveti si dovlecei - Sotam dovlecelul cu usturoi

1. Sotam dovlecelul cu usturoi

Tagliatelle cu creveti si dovlecei - Adaugam crevetii

2. Adaugam crevetii

Tagliatelle cu creveti si dovlecei - Adaugam pastele si amestecam

3. Adaugam pastele si amestecam

Tagliatelle cu creveti si dovlecei - Untul cu sofran

4. Untul cu sofran

Tagliatelle cu creveti si dovlecei - Adaugam untul aromat si verdeturile

5. Adaugam untul aromat si verdeturile


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 
loading...

Paste rosii

22 Septembrie 2016

Paste rosii

Paste cu carne si spanac

22 Martie 2016

Paste cu carne si spanac

 

 

Andi  acum 6 ani - 27 August 2012 09:55  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Ioana, cum adica "5 rasnite chili"? vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 27 August 2012 09:57  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

am chili in sticla cu rasnita si rotesc rasnita de 5 ori vesel este echivalentul cam a unei prize bune de chili macinat.
 

Andi  acum 6 ani - 27 August 2012 14:19  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Hahahahaha geniala unitate de masura vesel
Merita retinuta vesel vesel
 

Andreea  acum 6 ani - 28 August 2012 08:46  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Foarte buna reteta imi e pofta
 

Tudor  acum 6 ani - 7 Septembrie 2012 19:52  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Dupa aproximativ 1 ora jumate am terminat si eu de facut aceasta reteta vesel
De la inceput nu mi s-a parut f pe gustul meu dar am vazut ca reteta este cu creveti si am zis ca sa incerc. Nu este un preparat f delicios, cel putin nu pe gustul meu, avand in vedere banii cheltuiti si savoarea ascetui preparat, in concluzie eu zic sa nu incercati daca nu ati mai mancat ceva asemanator si v-a placut vesel
 

Elena Corneanu  acum 6 ani - 14 Septembrie 2012 01:45  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Buna Ioana, reteta pare delicioasa, mai ales ca sunt big fan creveti vesel dar detest sofranul nu imi place . Alta idee, o buna substitutie? Multumesc
 

Ioana  acum 6 ani - 14 Septembrie 2012 08:37  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

poti sa-l omiti in cazul asta.
 

Szaszka Elena  acum 5 ani - 5 Decembrie 2012 11:51  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Buna Ioana,reteta este delicioasa,si eu o fac dar fara sofran,asa am invatat s-o fac in Italia.Pentru cei ce nu iubesc crevetii sa-i inlocuiasca cu bacon si au rezolvat problema!!!Te pup si tine-o tot asa! vesel
 

Andreea  acum 5 ani - 10 Decembrie 2012 15:11  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Crezi ca pot face sosul si cu margarina, pentru perioada postului?
Multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 10 Decembrie 2012 15:13  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

eu una nu l-as face cu margarina.
 

Ema Pava  acum 4 ani - 7 Mai 2014 18:03  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Deci astea sunt printre cele mai bune paste!
 

Agavriloaie Luciana  acum 3 ani - 4 Noiembrie 2015 21:55  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Wooooowww. In seara asta le-am preparat si mi-au iesit super bune, doar ca am fiert un pic cam mult crevetii si s-au strāns trist dar in rest sunt super buni. Sosul si dovleceiii sunt exact pe gustul meu...
Multumim pt reteta !!!
 

Ioana  acum 3 ani - 5 Noiembrie 2015 09:15  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Luciana, crevetii se strang cand sunt gatiti, devin ca litera "C".
in aceasta reteta crevetii nu se fierb, doar se soteaza la pct. 4. la pct. 2 se fierbe doar ce ai curatat de pe ei.
 

Alexandra  acum 2 ani - 23 Februarie 2016 19:19  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Buna! E super interesanta reteta ta. Cumva se poate adauga si sos alb? Am facut tagliatelle cu somon afumat si sos alb ( smantana Ladorna la cutii micute) si au iesit super, in schimb nu am adaugat vin alb si de accea intreb, sa nu gafez. Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2016 09:30  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Alexandra, poti inlocui untul cu smantana specificata de tine. dar ar fi bine sa fierbi restul (vinul, coaja lamaie, sofranul) si cojile crevetilor. si abia dupa ce strecori acest sos sa adaugi smantana.
 

Alexandra  acum 2 ani - 25 Februarie 2016 18:15  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Astazi am cautat creveti si am gasit atat proaspeti cat si congelati. Cand te referi sa ii curatam, te referi la faptul sa le taiem doar cojile sau sa curatam tot crevetele de invelisul lor? Multumesc mult ca mi-ai raspuns!
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2016 18:20  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

se curata tot crevetele, adica toate cojile inclusiv capul si coada.
 

Alexandra   acum 11 minute - 8 Noiembrie 2018 13:55  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Doresc sa incerc reteta, pare delicioasa. Insa eu am creveti congelati. Cum procedez cu sosul? La fel doar ca nu adaug cojile crevetilor?
 

Ioana  acum 6 minute - 8 Noiembrie 2018 14:00  

Re: Tagliatelle cu creveti si dovlecei

da, numai ca acele coji aromatizeaza foarte tare untul si astfel sosul va fi mai gustos. altfel gustul dominant va fi de unt.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus