Creveti pe sare cu piper negru si lamaie

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Sunteti pregatiti sa munciti un pic pentru un gust mai bun?

Se stie ca pregatirea crevetilor intregi (necuratati) le accentueaza aroma si dulceata. Iar facuti asa, pe pat de sare care difuzeaza incet si egal caldura, se vor face uniform.

Nota: sotul meu nu e fan creveti necuratati, nu e dispus sa munceasca cand mananca :), asa ca azi la pranz i-am curatat si i-am fript rapid in tigaia grill si apoi i-am acoperit cu dressing. Delicios si asa.

Ingrediente

Creveti pe sare

20 creveti proaspeti necuratati (marime medie)
sare grunjoasa de mare (folosesc din cea pentru muraturi ca sa nu aiba iod)
1 lamaie

Dressing cu piper negru si lamaie

1 lingurita boabe piper negru
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica bio
1 catel mare de usturoi
5 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie

Portii: 2-3

 

  1. Pregatiti dressingul: puneti boabele de piper intr-un mojar si le sfaramati bine de tot. Adaugati coaja de lamaie rasa fin si usturoiul strivit sau taiat felii subtiri. Adaugati uleiul si sucul de lamaie. Omogenizati cu pistilul. Nu adaugati sare, crevetii se vor sara suficient la urmatorul pas.
  2. Scoateti crevetii din frigider cu jumatate de ora inainte de pregatire ca sa revina la temperatura camerei.
  3. Ii absorbiti bine cu servetele sa fie uscati. Nu ii curatati, ii lasati cu cap si coaja. Asa se vor face incet si vor iesi mai dulci. Patul de sare ii va ajuta sa se faca uniform (mai egal decat direct pe tigaie sau gratar) asa ca nu riscati sa se faca prea mult.
  4. Puneti un strat de sare grunjoasa intr-o tigaie de font sau o tigaie grill cat mai larga. Stratul de sare sa acopere complet fundul tigaii.
  5. Incingeti tigaia cu sare 5 minute la foc mare, pana sarea incepe sa fumege foarte usor.
  6. Atunci asezati crevetii pe sare, nu inghesuiti. Coaceti 5 minute pe prima parte si apoi 3 minute pe a doua. Se va lipi putina sare de creveti, de aceea nu a fost nevoie de sare in dressing.
  7. Scoateti crevetii intr-un bol. Cand i-ati terminat pe toti, turnati dressingul de piper si amestecati usor.
  8. Asezati crevetii pe platou, turnati dressingul din bol peste ei si mai stoarceti deasupra lor suc de lamaie.
  9. Serviti calzi, cu sferturi de lamaie si paine taraneasca pentru sos. Si nu uitati servetelele umede ;)

Crevetii se fac incet, pe sare

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...