Galuscute rumenite cu pipote confiate

Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete ieftine

Azi am pregatit jumatate din pipotele confiate ieri. Si ce bun a iesit, totul preparat in casa... galuscutele rapide, pasta de ardei din toamna trecuta, pipotele satioase, pline de vitamine (selenium, B12, fier) si proteine. Chiar si rozmarinul e de la congelator din productie proprie in ghiveci. Inca un moment in care ma bucur ca am un hobby atat de practic :)

Ingrediente

1/2 portie galuscute de faina (din 100 gr faina)
1/2 portie pipote confiate
1/2 lingurita ardei iute macinat in ulei sau pasta de ardei iute (sau 1/4 lingurita boia dulce si fulgi de chili dupa gust)
1 fir rozmarin
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie larga se pun pipotele scurse de grasime si 2 linguri grasime de pe ele. Se presara cu piper proaspat rasnit si se adauga pasta de ardei iute si rozmarinul rupt in 2-3 bucati. Se calesc pipotele cel putin pana sunt fierbinti, dar le puteti lasa apoi sa se rumeneasca usor. Se amesteca din cand in cand in ele.
  2. Se adauga galuscutele si se amesteca bine cu ce e in tigaie. Se lasa sa se prajeasca la foc mediu pana sunt usor rumene pe alocuri. Amestecati rar, ca sa apuce sa se rumeneasca mai bine. Gustati de sare.
  3. Serviti cald.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...