Confit de pipote

Categorii: Retete de Muraturi si Conserve, Retete cu carne de pui

 

Confit de pipote
Pinterest

Avem timp sa confiem!

Pipotele fierte sunt ok, sunt moi, am facut deseori tocanita cu ele. Dar confiate se topesc in gura. In varianta asta sunt ideale de adaugat in salate, sandwichuri, pe frigarui, sotate cu diferite arome sau ciuperci. Iar grasimea ramasa o voi folosi pt fripturi, cartofi la cuptor sau supe.

Ingrediente
Confit de pipote

1 caserola de pipote (sau pipote si inimi; 450 gr a avut a mea)
1 lingurita sare grunjoasa
1 fir cimbru (sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
2 catei usturoi
ulei sau untura de rata/pui (se va stabili in timpul prepararii)

Preparare
Confit de pipote

  1. Daca aveti si inimi acestea se lasa intregi. Pipotele se taie in doua (cele doua bucati din care sunt compuse) decupandu-se partea tare dintre ele, acel zgarci albicios care le tine legate.
  2. Se amesteca pipotele cu sarea si cimbrul. Se acopera cu folie si se lasa la frigider pana a doua zi.
  3. A doua zi se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se acopera cu ulei sau untura topita (cu untura se pot conserva mai mult timp). Aveti grija ca grasimea sa depaseasca cu un deget pipotele. De asemenea folositi o caserola cat mai ingusta care sa le cuprinda, astfel nu veti risipi grasime. Grasimea de pe confit care o sa va ramana, va pute fi folosita la alte mancaruri (de exemplu cartofi la cuptor, la fripturi).
  4. Se acopera vasul si se da la cuptor, la 120C, timp de 3 ore. Opriti cuptorul. La final le lasati sa se raceasca preferabil in cuptor daca nu aveti nevoie de el. Dar daca aveti nevoie de cuptor, scoateti vasul afara, insa il lasati acoperit pana la racirea completa.
  5. Se pastreaza la frigider. Cand le folositi le puteti incalzi in tigaie, in putin ulei in care au fost confiate.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 
loading...

Ciuperci confit

20 Februarie 2018

Ciuperci confit

Broccoli in ulei de masline

29 Ianuarie 2015

Broccoli in ulei de masline

Confit de rata

6 Decembrie 2013

Confit de rata

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus