Halloumi la tigaie cu sos de ardei copt

Ingrediente

1 pachet branza halloumi (225 gr)

Sos de patrunjel

1 legatura patrunjel
2 catei usturoi
20 gr pinoli
4 linguri ulei
putina sare grunjoasa
piper negru si fulgi de chili

Sos de ardei

1 ardei rosu mare copt (75 gr; kapia sau cativa piquillo din borcan)
30 ml ulei masline extravirgin
1 catel usturoi strivit
1 lingura suc de lamaie
sare, piper negru, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Pentru sosul de ardei se mixeaza toate ingredientele cu blenderul vertical sau in robot/blender pana e cremos. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.
  2. Se toaca mare patrunjelul. Se pune intr-un mojar si se striveste cu cateva fire de sare grunjoasa. Cand e maruntit se adauga 1 lingura de ulei si se mai piseaza ca sa se mai marunteasca.
    * puteti adauga si catave frunze de menta in sos, branza halloumi are menta si ar merge foarte bine sa-i intariti aroma
    Se adauga pinoli si se strivesc si acestia partial, sa aveti si bucati strivite de tot si bucatele mai mari. Se adauga restul de ulei, piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili dupa gust. Se lasa sa stea 5 minute pana taiati branza felii (daca taiati branza felii din timp si sta putin pe farfurie, isi va lasa zerul si va fi mai usor de prajit), apoi se scot 2 linguri de ulei de pe sosul de patrunjel ca sa-l folositi la servire.
  3. Feliile de branza se trec prin sosul de patrunjel si pe o parte aveti grija sa puneti 1 lingura de sos (vezi poza 1).
  4. Incingeti bine o tigaie antiaderenta.
  5. Asezati felii de branza cu partea cu sos in sus (cate va incap in tigaie fara sa le inghesuiti). Prajiti pana se rumeneste dedesubt (cam 2-3 minute; se va praji mai repede daca ati lasat branza sa-si lase zerul, altfel va lasa zerul in tigaie la inceput si va trebui sa asteptati sa se evapore). Cand branza e rumena dedesubt (verificati, dar veti simti un miros dulceag de prajit), intoarceti cu grija feliile si le mai lasati 1-2 minute sa se faca. E posibil ca feliile de branza sa se desfaca un pic pe mijloc, e din cauza ca branza halloumi se impatura in doua in procesul de preparare.
    * dupa fiecare tura de branza curatati tigaia cu un servetel
  6. Pe 2 farfurii puneti cate 2 linguri de sos de ardei in centru. Asezati deasupra cate 4 felii de branza. Stropiti cu cate 1 lingura de ulei retinut de pe sosul de patrunjel. Serviti imediat, cat branza e calda si moale.

Branza halloumi cu sos de patrunjel si sosul de ardei in spate

Branza in tigaie se face pe prima parte

Intoarcem cand e rumena

Servim cald

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...