Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

Categorii: Retete cu branza, Retete de mancaruri cu legume, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry
Pinterest

Cevarapid pentru weekend, ca sa nu va tina mult in bucatarie: halloumi custir-frymediteranean. Branza se poate inlocui cu un file de peste alb la gratar, sosul se potriveste foarte bine si cu pestele. Iar daca nu va place menta sau busuiocul, e buna si fara ele.

Ingrediente
Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

200 gr branza halloumi
3 ardei kapia mici (cca 200 gr in total)
1 ardei semi-iute bulgaresc (sau alt ardei iute)
1 catel mare de usturoi
200 gr rosii cherry
1 lingurita generoasa de capere (in otet)
10 masline verzi
4 fire patrunjel
1 fir mic menta (cca 10 frunze; sau cateva frunze de busuioc)
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

  1. Se taie ardeii patratele(vezi aici cum tai ardeii patratele). Se taierosiile in doua sau patru, in functie de marime. Se striveste usturoiul. Se toacaverdeturile.
  2. Intr-otigaie larga (sau chiar wok) se incinge 1 lingura de ulei. Se adauga ardeii si se soteaza, amestecand cand si cand, pana sunt rumeni pe alocuri. Tineti focul la mediu spre mare sa se faca repede ardeii. Dureaza cam 5 minute pentru ardeii kapia mici. Ajustati timpul daca folositi ardei mai mari, cu coaja mai groasa.
  3. Dati focul mai mic. Adaugati rosiile, usturoiul, caperele, maslinele, verdeturile si inca 2 linguri ulei. Presarati putina sare si piper. Lasati pe foc doar pana vedeti ca incepe coaja rosiilor sa se increteasca un pic (cca 2 minute).
  4. Trageti tigaia de pe foc si puneti capacul pana pregatiti branza. Rosiile vor mai lasa suc si se va forma un sos pe fundul tigaii.
  5. Incingeti 5 minute la foc mareotigaie grill (sau o tigaie de fonta). Taiati branza in 4 felii si asezati-le pe grill. Coaceti-le cate 1 minut pe fiecare parte (pana prin urme frumoase de gratar).
  6. Scoateti branza pe doua farfurii. Asezati jumatate din legume cu sos deasupra. Sosul e bun si reincalzit sau la temperatura camerei, dar branza e bine sa fie facuta doar in momentul servirii.
 
Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry - Sotam ardeii

1. Sotam ardeii

Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry - Adaugam rosiile si restul ingredientelor

2. Adaugam rosiile si restul ingredientelor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 
loading...

 

 

Simona  acum un an - 8 Iulie 2016 17:25  

Re: Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

De unde putem cumpara branza Halloumi? Multumesc!
 

Ioana  acum un an - 8 Iulie 2016 17:30  

Re: Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

cred ca din orice supermarket. din Cora si Carrefour sigur.
 

Maria   acum un an - 3 August 2016 23:00  

Re: Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

Excelent. Am facut reteta cu file de pastrav prajit, tot una din retele tale, Ioana. De li cios ? Multumim din suflet
 

Ioana  acum un an - 4 August 2016 09:45  

Re: Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

ieee, ma bucur Maria!
 

Maria  acum un an - 4 August 2016 11:10  

Re: Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

Daaaaaa si eu. Uau si cand am pus impreuna rosiile cherry, usturoiul, verdeata, maslinele peste ardei, tigaia a prins viata si asa o aroma minunata a iesit. Hahaha mersic din nou imi e pofta
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus