Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

Retete cu branza Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry

Ceva rapid pentru weekend, ca sa nu va tina mult in bucatarie: halloumi cu stir-fry mediteranean. Branza se poate inlocui cu un file de peste alb la gratar, sosul se potriveste foarte bine si cu pestele. Iar daca nu va place menta sau busuiocul, e buna si fara ele.

Ingrediente

200 gr branza halloumi
3 ardei kapia mici (cca 200 gr in total)
1 ardei semi-iute bulgaresc (sau alt ardei iute)
1 catel mare de usturoi
200 gr rosii cherry
1 lingurita generoasa de capere (in otet)
10 masline verzi
4 fire patrunjel
1 fir mic menta (cca 10 frunze; sau cateva frunze de busuioc)
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se taie ardeii patratele (vezi aici cum tai ardeii patratele). Se taie rosiile in doua sau patru, in functie de marime. Se striveste usturoiul. Se toaca verdeturile.
  2. Intr-o tigaie larga (sau chiar wok) se incinge 1 lingura de ulei. Se adauga ardeii si se soteaza, amestecand cand si cand, pana sunt rumeni pe alocuri. Tineti focul la mediu spre mare sa se faca repede ardeii. Dureaza cam 5 minute pentru ardeii kapia mici. Ajustati timpul daca folositi ardei mai mari, cu coaja mai groasa.
  3. Dati focul mai mic. Adaugati rosiile, usturoiul, caperele, maslinele, verdeturile si inca 2 linguri ulei. Presarati putina sare si piper. Lasati pe foc doar pana vedeti ca incepe coaja rosiilor sa se increteasca un pic (cca 2 minute).
  4. Trageti tigaia de pe foc si puneti capacul pana pregatiti branza. Rosiile vor mai lasa suc si se va forma un sos pe fundul tigaii.
  5. Incingeti 5 minute la foc mare o tigaie grill (sau o tigaie de fonta). Taiati branza in 4 felii si asezati-le pe grill. Coaceti-le cate 1 minut pe fiecare parte (pana prin urme frumoase de gratar).
  6. Scoateti branza pe doua farfurii. Asezati jumatate din legume cu sos deasupra. Sosul e bun si reincalzit sau la temperatura camerei, dar branza e bine sa fie facuta doar in momentul servirii.

Sotam ardeii

Sotam ardeii

Adaugam rosiile si restul ingredientelor

Adaugam rosiile si restul ingredientelor

Comentarii (5)

 

Simona  acum 7 ani - 8 Iulie 2016 17:25  

De unde putem cumpara branza Halloumi? Multumesc!
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Iulie 2016 17:30  

cred ca din orice supermarket. din Cora si Carrefour sigur.
 

Maria   acum 7 ani - 3 August 2016 23:00  

Excelent. Am facut reteta cu file de pastrav prajit, tot una din retele tale, Ioana. De li cios ? Multumim din suflet
 

Ioana  acum 7 ani - 4 August 2016 09:45  

ieee, ma bucur Maria!
 

Maria  acum 7 ani - 4 August 2016 11:10  

Daaaaaa si eu. Uau si cand am pus impreuna rosiile cherry, usturoiul, verdeata, maslinele peste ardei, tigaia a prins viata si asa o aroma minunata a iesit. Hahaha mersic din nou =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...