Paste cu creveti

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide

Paste irezistibile infuzate cu esenta de creveti. Dulci, picante, racoritoare... aceste sunt aromele predominante.

Ingrediente

300 gr paste lungi (spaghetti, tagliatelle, bavette)
20 creveti medii (cruzi)
100 ml ulei de masline
1/2 lingurita seminte de fenicul
2-3 catei mari de usturoi
1 lingurita rasa ardei iute macinat in ulei
1/4 lingurita fulgi de chili
1 lingura patrunjel tocat fin
1 lingurita cu varf verdeata de fenicul tocat fin
1 lingura unt
sare

Portii: 4
Calorii: 465 cal / portie

  1. Se curata crevetii de capete. Acestea se arunca sau se pastreaza la congelator pt o supa de peste. Se curata apoi de restul cojilor. Cojile se prajesc in uleiul usor incins timp de 2-3 minute, pana devin roz si se rumenesc un pic.
  2. Se mixeaza uleiul si cojile de crevete in robot, cateva pulsuri doar sa se marunteasca. Se trec apoi prin sita, retinand uleiul portocaliu infuzat. Cojile se pot arunca acum, fiindca am extras aroma din ele.
  3. Se pune multa apa la fiert cu sare si se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Intr-o tigaie larga (cam 26-30 cm) se pun 3 linguri din uleiul infuzat la pasul 2 (restul de ulei infuzat se poate folosi la alte retete). Se incalzeste usor si se adauga crevetii curatati pe un singur strat. Daca nu incap toti o data, ii prajiti in doua ture. Prajiti pe prima parte pana se rumenesc placut (cam 1- 2 minute), apoi ii intoarceti si ii mai lasati doar 10 secunde, cat sa-si schimbe culoarea in roz. Scoateti crevetii din tigaie.
  5. In uleiul ramas (daca e foarte incins trageti tigaia de pe foc un moment), adaugati semintele de fenicul, pasta de ardei iute, fulgii de chili si usturoiul strivit. Amestecati scurt, pana usturoiul miroase placut (1 minut).
  6. Adaugati pastele scurse si 2-3 linguri din apa in care au fiert. Presarati sare. Amestecati pe foc mediu spre mare astfel incat pastele sa se acopere si sa absoarba sosul din tigaie. Pentru 1 minut va parea apos, dar apoi veti vedea ca devine mai consistent si se prinde de paste.
  7. Adaugati crevetii fripti, patrunjelul si feniculul tocate si untul. Trageti tigaia de pe foc si amestecati pana untul se topeste complet si verdeturile sunt uniform distribuite. Serviti imediat.
    * in loc de patrunjel proaspat am folosi patrunjelul ramas de la prepararea acestui ulei de patrunjel; tot ce ramane in sita pun intr-un zip bag mic si pastrez la congelator pentru astfel de retete

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...