Piept de pui intreg la gratar cu salsa de rosii

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Gratar in aer liber. Pentru bucati subtiri de carne prefer tigaia grill, dar pentru cantitati sau bucati mari de carne merg pe gratarul exterior. Si atunci Radu e responsabil de intors carnea pe gratar ca sa nu ma afum ;) Pana atunci eu pregatesc salsa.

Ingrediente

1 piept de pui (dezosat)
sare, piper negru, chili pudra, boia dulce
ulei

Salsa de rosii cu avocado

1 rosie mai mare, bine coapta
1 ceapa rosie mica
1 avocado
1/2 lime
1 lingura ulei masline
sare

Portii: 2

  1. Pieptul de pui se desface in cei doi lobi si se presara cu sare, piper negru proaspat rasnit, chili dupa gust si 1/2 lingurita boia dulce. Se adauga 2-3 linguri de ulei si se maseaza bine sa se acopere carnea de condimente.
  2. Ceapa se taie solzisori sau pestisori fini. Se presara cu sare si se lasa 10 minute. Se adauga 2 linguri suc de lime si se lasa sa se marineze inca 15 minute.
  3. Intre timp se taie rosia si avocado cubulete. Se adauga avocado peste ceapa marinata si se amesteca. Sucul de lime va preveni oxidarea.
  4. Se adauga cuburile de rosii si uleiul si se amesteca usor. Se drege de sare. Se lasa sa stea pana la 30 minute, legumele vor lasa suc si se va forma un sos delicios pe fundul bolului.
  5. Pieptul de pui se cresteaza in 3-4 locuri pe toata lungimea, de la capatul gros pana aproape de varf, ca un evantai. Ca si cand ati vrea sa taiati felii, dar fara sa mergeti cu cutitul pana jos.
  6. Se incinge bine un gratar electric sau cu carbune. Pentru acest mod de a gati pieptul de pui prefer gratarul exterior cu gaz, nu tigaia grill. Cand e incins se pune carnea pe gratar, cu partea necreastata in jos prima data. Se lasa 5 minute. Se intoarce si se mai lasa 3-5 minute. In crestaturi carnea trebuie sa devina alba si atunci e gata.
  7. Se serveste pieptul cald cu cateva linguri de salsa de rosii.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...