Piept de pui la tigaie

Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Piept de pui la tigaie

Ce faci cand ajungi acasa la 10 seara, lihnita de foame si cu o gaura in stomac de la cele 7 vinuri degustate? Piept de pui la tigaie cu o salata simpla de varza, asta mi-a venit ieri in minte. Eu am facut pieptul, Radu a pregatit salata si am reusit sa fac si o poza inainte de a devora tot. Eficienta maxima in 30 minute.

Ingrediente

1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)
1 lingura ulei
1 lingura unt clarifiat

Condiment

1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili

Portii: 2

  1. Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
  2. Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
  3. Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
  4. Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt clarifiat.
  5. Se aseaza pieptul in tigaie (cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are). Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
  6. Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
  7. La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.

PIpetul de pui condimentat

PIpetul de pui condimentat

In tigaie

In tigaie

Se prajeste sub caramida

Se prajeste sub caramida

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

toni  acum 11 ani - 3 Iulie 2012 20:43  

Rolul hulitei si hazoasei caramizi e doar de a grabi prajirea puiului, care altfel ar iesi mai putin prajit si mai mult inabusit, evident un pic mai tarziu, dar comentariile au fost asa haioase, ca a meritat caramida.
Ideea e ca si ca mod de prezentare a retetelor, dar si a comentariilor unei comunitati de fani, site-ul e foarte haios si m-a facut sa revin, si voi reveni, pentru veselia si distractia cu care faceti de mancare.
 

Ioana  acum 11 ani - 4 Iulie 2012 10:29  

toni, caramida ajuta si la prajirea uniforma a carnii. aplatizand-o, ajunge in contact cu tigaia pe toata suprafata.
 

toni  acum 11 ani - 8 Iulie 2012 02:54  

Sunt nevoita sa fac des, foarte des piept de pui, pentru ca am doi copii care nu mananca altfel de carne, asa ca am sa incerc si aceasta reteta, pe langa multe altele. Stii ceva? Am si gasit caramida, la soacra mea in cuptor.
La mai multe si nu ma indoiesc, bune, retete.
Imi face placere sa te vizitez.
 

adriana  acum 10 ani - 4 Mai 2013 17:21  

;) ;) e tare
 

serban  acum 10 ani - 21 Mai 2013 15:04  

dupa mine nu imi place cum arata. cine gateste asa ceva are handicap.
 

Andreea   acum 10 ani - 11 Iunie 2013 09:02  

Ioana multumesc...ca de fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc ..si ieri ti-am rasfoit retetele si am ales pieptul de pui la tigaie!Ce pot spune decat ca are un gust deosebit,carnea este aromata perfect si nu se usuca asa cum se intampla de obicei cu puiul facut in tigaie,iar familia mea a fost foarte multumita de rezultat!Iti dorim mult spor in bucatarie si ramanem fanii tai :*
P.S ti-am urmarit experienta Pariziana pe Facebook si am fost incantati sa vedem parerea ta referitor la restaurante si locuri cu care noi cochetam de cativa ani de cand lucram in Fr....Numai bine!
 

Madalina  acum 9 ani - 16 Iunie 2014 20:22  

Ioana, parerea mea este ca ar trebui sa stergi cometariile insultatoare, cum este cel al lui Serban, de mai sus. Astfel de comentarii strica buna-dispozitie pe care o ofera acest site, fac tensiunea sa creasca. Acm, poate ca si comentariul meu va deveni insultator prin ceea ce urmeaza sa spun, dar...
EU, OAMENILOR DE TIPUL ASTA, LE-AS TRAGE CATEVA SCATOALCE! :-&
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Iunie 2014 09:09  

Madalina, filtrez comentariile pe cat posibil ca sa nu apara limbaj vulgar sau injurii la adresa altor cititori, dar pe de alta parte acesta e un site deschis tuturor si lumea are dreptul la orice opinie. trebuie sa facem diferenta intre comentarii constructive si cele aruncate in vant.
 

Alina  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 03:12  

Buna ,
Am facut foaaaaarte multe retete de pe site , esti o profesionista ! Multumesc !
Aceasta a fost cireasa de pe tort, pentru ca l-am facut pe sotul meu sa manance piept de pui fara sa comenteze. Am lasat pieptul peste noapte in condimente si a iesit delicios, fraged si cu o crusta delicioasa.
P.s. am furat caramida din fata blocului :)
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 09:01  

ce nu facem noi pentru mancare buna :) sa va fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...