Lipie si piept de pui picant cu crema de avocado si salata cu ceapa marinata

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Lipie si piept de pui picant cu crema de avocado si salata cu ceapa marinata

Asa titlu, asa arome. Reteta este construita astfel incat sa iti doresti sa mananci piept de pui. Toate componentele sunt speciale si delicioase, un amalgam de picant, suculent, crocant, cremos si proaspat astfel incat sa fie armonie perfecta in fiecare imbucatura.

Ingrediente

Piept de pui picant cu usturoi

500 gr piept de pui taiat fasii mai groase (sa obtineti 12 fasii)
3 linguri sos picant cu usturoi (reteta mai jos)
sare, piper negru

Lipie picanta cu usturoi

2 lipii libaneze (cumparate)
sos picant cu usturoi (reteta mai jos)
1/4 legatura mica patrunjel
sare

Sos picant cu usturoi

4 linguri ulei masline
2 catei mari de usturoi
2 lingurite paste de rosii
2 lingurite paste de ardei iute
1/8 lingurita chimion macinat
sare

Crema de avocado

1 avocado copt
4 linguri zhoug
4 linguri apa
sare

Salata cu ceapa marinata

2 maini bune salata asortata (cca 50-60 gr)
2 morcovi mai mici
1 ceapa rosie medie (cca 70 gr)
1 lingurita rasa ghimbir data pe razatoare (pasta)
4 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare

Portii: 3-4
Calorii: 2535 in total

  1. Pentru sosul picant se mixeaza in blender toate ingredientele ca sa obtineti o crema.
  2. Fasiile de piept de pui se usca bine cu servetele de hartie si se amesteca 3 linguri din sosul picant. Se mai presara putina sare. Se lasa sa se marineze jumatate de ora la temperatura camerei.
  3. Ceapa rosie se taie solzisori sau pestisori si se presara cu putina sare. Se maseaza usor cu mana sa se desfaca fasiile de ceapa. Se lasa sa se macereze 5 minute. Se adauga sucul de lamaie si pasta de ghimbir si se lasa sa se marineze inca 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se gusta de sare. Se lasa pana e nevoie de ea, ceapa se va mai marina in acest timp.
  4. Incingeti cuptorul la 200C. Asezati fasiile de pui in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Coaceti timp de 12 minute ( nu trebuie sa fie rumen; nu cresteti mult timpul de coacere, pieptul de pui va deveni uscat). Scoateti puiul intr-un bol, rasniti piper negru peste el si acoperiti-l sa ramana cald.
  5. Taiati lipiile in 4 si ungeti fiecare bucata cu sosul picant ramas, folosind o pensula de silicon. Asezati bucatile in tava cuptorului, fara sa le suprapuneti (intra cam la fix). Presarati cu patrunjel tocat si putina sare.
  6. Coaceti lipiile tot la 200C, timp de 5 minute (cat sa devina crocante, dar sa nu se arda).
  7. Pentru crema de avocado mixati toate ingredientele in blender pana aveti o crema fina si moale ca o maioneza. Dregeti de sare. Puneti sosul in unu sau doua boluri mici.
  8. Asamblare: asezati salata sub forma de movilita pe un platou larg. Presarati deasupra morcovii dati pe razatoare si amestecati apoi cu putina sare. Presarati deasupra mare parte din ceapa marinata, turnand si sucul de pe ea peste toata salata. Puneti lipiile crocante in forma de evantai ca sa acoperiti restul platoului. Asezati deasupra bucatile de pui. Presarati restul de ceapa marinata. Asezati intr-o parte bolul/bolurile cu crema de avocado.

Comentarii (1)

 

Oana+P.  acum un an - 13 Martie 2023 21:26  

Foaaarte bun! Ioana, genul asta de alchimie a aromelor este motivul pentru care "tolerez" gatitul. O reteta pe cinste!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...