Placinta taraneasca
Retete cu cartofi Retete din Anglia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete cu carne de vitel sau vita
Aceasta este celebra "Cottage Pie" englezesca. Daca faceti aceasta reteta folosind carne de miel obtineti "Shepherds pie" (Placinta ciobanului).
Ingrediente
700 gr carne tocata (amestec de vita si porc)
500 gr passata (sau rosii din conserva)
1 morcov mare
1 ceapa
1 lingurita rasa cimbru uscat
4-5 cartofi mari
putin lapte
2 linguri unt
branza burduf
sare, piper
3 linguri ulei
Portii: 4
- Se incing 3 linguri de ulei intr-o oala si se adauga ceapa tocata si morcovul taiat rondele fine. Se lasa cateva minute sa se inmoaie legumele.
- Se adauga carnea tocata si se prajeste pana-si schimba culoarea si apoi se evapora apa din carne.
- Se adauga passata, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se aduce la fierbere. Dam focul apoi la mic, acoperim cu un capac si lasam la fiert cam 1 ora, mai amestecam din cand in cand si verificam sa nu scada sosul, daca scade, adaugam putina apa, la mine nu a fost necesar.
- In acest timp fierbem cartofii taiati cuburi in multa apa cu sare. Ii strecuram si ii strivim cu instrumentul de facut piure impreuna cu untul si putin lapte cald. Condimentam cu sare si piper.
* sau preparati piureul cum va place, cu margarina, sau doar cu lapte... - Intr-un vas termorezistent (sau mai multe boluri termorezistente individuale) punem carne pana la jumatate, apoi completam cu piure de cartofi si deasupra presaram branza burduf.
- Dam la cuptor la 220C pentru 20 minute, pana se topeste branza si apoi daca nu e rumena deasupra lasam 5 minute si sub grill.
Pregatim carnea
Umplem pe jumatate formele cu carne
Completam cu piure de cartofi si branza
Placinta taraneasca