Ciorba de pui

Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Reteta Ciorba de pui

O minunatie pentru papilele gustative, dar si pentru ochi. Si e foarte usor de preparat!

Reteta de ciorba de pui de fata este traditionala din Oltenia. Bogata in legume, usor de preparat, dreasa cu zdrente de ou, este ciorba ideala de facut in timpul saptamanii.

Cine doreste o portie de ciorba de pui?

Ingrediente

1 kg carne de pui (eu am avut 4 aripioare si restul tacamuri)
1 morcov
1 ceapa
1 patrunjel radacina
1 felie telina radacina (cca 50 gr)
1/2 ardei gras rosu
150 ml bulion (sau 100 ml passata)
1 rosie bine coapta decojita (poate fi din conserva)
1 ou
3 fire leustean
3 linguri suc de lamaie (sau bors; pentru acrit)
putin ulei
sare

Portii: 5
Timp de preparare: 1.5 ore

  1. Se dau pe razatoarea mare morcovul, telina si patrunjelul. Se toaca foarte marunt ceapa si ardeiul. Se calesc toate aceste legume in 2-3 linguri ulei incins pana se inmoaie (cca 10 minute), amestecand des.
  2. Se adauga carnea si 1.5 l apa rece. Se aduce la fierbere, apoi in primele 15 minute de fierbere se spumeaza bine supa.
  3. In supa spumata se adauga bulionul, rosia strivita cu furculita si 2 lingurite sare. Se continua fierberea supei la foc mediu inca 45 minute (pana carnea e fiarta bine). Daca scade prea repede puneti capacul pe oala.
  4. Se bate oul si se toarna in supa in fir subtire, ca sa se faca zdrente. Se acreste supa cu suc de lamaie dupa gust (sau bors) si se drege de sare.
  5. Se adauga in ciorba leusteanul tocat fin.
  6. Se serveste ciorba de pui simpla sau cu smantana.

Legumele calite cu carnea si apa

Legumele calite cu carnea si apa

Adaugam rosia si bulionul dupa spumare

Adaugam rosia si bulionul dupa spumare

Ciorba dreasa cu ou, suc de lamaie si leustean

Ciorba dreasa cu ou, suc de lamaie si leustean

Comentarii (110)

 

Ultimele comentarii

Cristi  acum 4 ani - 24 Noiembrie 2017 13:38  

Acum se face
 

Alexandra  acum 4 ani - 14 Decembrie 2017 17:25  

Buna , se poate Adauga si taietei de casa ? In loc de ou?! si patrunjel in loc de leustean ?
 

Ioana  acum 4 ani - 15 Decembrie 2017 14:00  

sigur ca da!
 

Cristina  acum 4 ani - 7 Februarie 2018 08:38  

:) mai tarziu putin ma apuc si eu sper sa imi iasa
 

Marian  acum 4 ani - 20 Februarie 2018 10:58  

Sper sa reusesc ;) :p ;) ;)
 

Laurentiu  acum 4 ani - 27 Mai 2018 12:58  

Ieri am facut Tocanita de cartofi cu coaste afumate (reteta de la voi) ,a iesit belea .Acum incerc ciorba de pui.Eu zic ca o sa iasa bine.Va dau verdictul mai tarziu.Multumesc
 

Laurentiu  acum 4 ani - 27 Mai 2018 16:43  

Am terminat ciorba de pui (ieri am gatit prima data mancare azi ciorba pentru incepator eu zic ca e bine).Retetele sunt OK si simple.Multumim
 

Laurentiu  acum 4 ani - 27 Mai 2018 16:48  

Am uitat sa zic Buna rau :)
 

gabriela  acum 3 ani - 16 Octombrie 2018 13:12  

Imi dau si eu cu parerea un pic, ?. Este mai bine sa adaugam zaravaturile calite dupa ce spumam carnita, altfel riscam sa pierdem din ele, mai ales ca sunt date pe razatoare si tocate marunt.... Acum ma apuc de treaba, mai ales ca am un pui de curte. ? Numai bine si pofta buna la bucatele la care ne imbiati mereu!
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Octombrie 2018 10:52  

Yep! puiul de tara nu se compara la gust cu restul. Cel mai bun
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...