Snitel vienez

Retete din Germania si Austria Retete de mancaruri cu carne Retete pentru Valentine's Day si Dragobete Retete cu carne de vitel sau vita

Aflati acum toate secretele unui snitel fraged si delicios de vitel.

Pentru reusita tineti cont de urmatoarele:

  • bateti cotletele foarte subtiri, astfel carnea se va fragezi bine si se va coace foarte repede
  • crusta de faina+ou+pesmet sa fie subtire pentru a nu acoperi gustul delicat al vitelului
  • uleiul foarte bine incins inainte de a pune carnea, pentru a obtine o crusta crocanta
  • rotiti non-stop tigaia pe foc pentru a se praji si deasupra si a obtine o crusta usoara si "valurita".
  • finisati cu unt pentru ca astfel veti obtine un gust autentic de snitel vienez cu care veti da pe spate toti comesenii.

Servit obligatoriu cu felii de lamaie pentru a taia din grasime iar alaturi puteti pregati cate o portie de salata de cartofi sau cartofi natur.

Ingrediente

4 cotlete de vitel (sub 100 gr fiecare felie)
2 oua
1 lingura lapte
4 linguri unt
faina
pesmet
sare
ulei

  1. Se ia fiecare cotlet, se acopera cu o folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pana devine foarte subtire, de doar cativa milimetri. Cand bateti carnea incepeti intotdeauna dinspre centru si continuati spre margini. Intoarceti carnea cand pe o parte cand pe alta si repetati miscarea centru-margini pana devine subtire (vezi poza 1). Sarati cotletele pe ambele parti (daca doriti puteti presara si putin piper).
  2. Intr-o farfurie bateti ouale cu laptele si putina sare.
  3. In alta farfurie larga puneti faina din belsug.
  4. In a treia farfurie larga puneti pesmet din belsug.
  5. Intr-o tigaie puneti ulei doar cat sa acopere fundul. Incingeti bine uleiul. Focul va fi la mediu spre maxim tot timpul cat prajiti snitelele.
    * atentie, veti praji doar cate un snitel o data
  6. Cand uleiul e incins treceti un cotlet prin faina si scuturati excesul. Treceti apoi cotletul prin ou si ridicati-l sa se scurga excesul. La final treceti cotletul prin pesmet si scuturati excesul. Nu apasati cotletul in pesmet (!), treceti-l cu o miscare usoara ca sa obtineti doar un strat fin de pesmet (ca sa nu iasa crusta foarte groasa si sa eclipseze gustul carnii de vitel).
  7. Puneti cotletul in uleiul incins. Cat timp se prajeste miscati non-stop tigaia pe foc cu miscari circulare. Cotletul trebuie sa se miste tot timpul in tigaie si uleiul de asemenea. Prin aceasta miscare, uleiul va veni constant deasupra cotletului, prajindu-l si deasupra.
  8. Cam dupa 2 minute (verificati sa fie rumen frumos dedesubt) puneti 1 lingura de unt intr-o parte a tigaii. Continuati sa prajiti, rotind non-stop tigaia (astfel untul se topeste si se amesteca cu uleiul) inca 30 secunde. Intoarceti cotletul si prajiti si pe a doua parte inca 30 secunde.
  9. Scoateti snitelul pe sevetele absorbante.
  10. Scurgeti uleiul din tigaie si pentru urmatorul porniti cu ulei proaspat. Repetati pasii 5-9 pentru restul cotletelor.

Batem cotletele subtiri

Prajim snitelul in ulei

Finisam cu unt

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...