Salata bavareza de cartofi

Retete cu cartofi Retete din Germania si Austria Retete ieftine Retete simple Retete salate

Reteta Salata bavareza de cartofi

Cartofi intr-un sos cremos si lucios, asa s-ar descrie aceasta salata. Ati zice ca am pus maioneza peste ei, insa nici vorba de asa ceva. Secretul sta in cartofii fainosi care formeaza impreuna cu vinegreta acest sosulet.

Ingrediente

4 cartofi fainosi (cca 600 gr)

Vinegreta

1 ceapa mica
200 ml supa de vita (sau de pui)
2 linguri otet de mere (eu am pus 3 linguri otet de orez, fiindca e mai slab)
4 linguri suc de pe castraveti murati (in otet)
5 linguri ulei de floarea soarelui
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita sare
1 lingurita mustar

Portii: 3

  1. Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei (ai mei au fiert in 45 minute).
    * folositi obligatoriu cartofi fainosi, cu un continut crescut de amidon
  2. Preparam vinegreta: se caleste ceapa in 2 linguri de ulei doar 30 secunde pana se inmoaie un pic, dar mai pastreaza gustul de ceapa cruda. Se adauga supa de vita/pui si se aduce la fierbere.
  3. Se adauga otetul, sucul de pe castraveti si uleiul ramas. Se trage oala de pe foc.
  4. Se adauga zaharul, piperul, sarea si mustarul si se amesteca pana se dizolva.
  5. Cartofii fierbinti (cat de fierbinti suportati) se curata de coaja.
  6. Se taie cartofii cubulete si se pun intr-un bol.
  7. Se toarna vinegreta fierbinte (daca s-a racit intre timp se aduce iar la fierbere) peste ei . Se amesteca usor, cu o lingura de lemn, ca sa nu strivim cartofii. La inceput vor parea "aposi", dar dupa cca 1 minut cartofii vor absorbi parte din vinegreta. Restul de vinegreta se va amesteca cu amidonul lasat de cartofi si cu bucatele de cartofi sfaramate si se va ingrosa, tranformandu-se intr-un sos cremos. Se drege salata de sare. Se lasa la racit complet.
  8. La servire salata se poate presara cu marar, rondele de ceapa verde sau/si cubulete mici de bacon crocant. Se serveste la temperatura camerei.

Vinegreta

Vinegreta

Salata bavareza in Salzburg

Salata bavareza in Salzburg

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

ileana ivanik  acum 9 ani - 4 Februarie 2013 12:55  

ioana mersi pentru reteta o cautam de mult. azi am gatito si mia iesit super eu sant nevoita sa invat bucataria germana deoarece lucrez in germania sitrebuie sa si gatesc :) spor la lucru si mai uimeste ne
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Februarie 2013 13:15  

ma bucur, Ileana, ca ti-a iesit asa bine!
 

olfacta  acum 9 ani - 14 Martie 2013 22:13  

Multam de reteta, au iesit deliciosi!
 

Adina   acum 8 ani - 9 Octombrie 2013 18:57  

Buna, Ioana !
Vreau sa fac chiar acum o salata bavareza,dar ce imi lipseste este supa si nici la magazin nu pot ajunge :( O pot inlocui cu altceva ?
 

Larisa  acum 8 ani - 28 Octombrie 2013 20:20  

salata floscaita de cartofi. nici nu e facuta cu cartofi adecvati pentru salata. oricu , nemti de obice sunt foarte comozi.ei catesc foarte repede. ei cand fac mancare arunca repede o supa la conserva in oala si mai taie o ceapa ce ii convine si spune ca a gatit.mai ales in scoli majoritatea mancarurilor sunt cumparate de a gata.


NOI ROMANI TREBUE SA NE CONSIDERAM FOARTE HARNICI . MANCAM SI NOI CONSERVE , DAR EI MEREU. PAI STA NEAMTU 4 ORE LA O CIORBA DE FASOLE , SA FIM SERIOSI ! POATE LE-AR PLACE DAR NU SI-AR PIRDE TIMPUL LANGA CRATITA. MAI DE GRABA SE DUCE LA " RESTAURANT " .
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Octombrie 2013 10:04  

eu personal am mancat foarte bine in Austria si Germania.
pentru aceasta reteta sunt folositi cartofii potriviti, cei fainosi.
 

teodora  acum 7 ani - 31 Martie 2015 12:59  

Mai degraba neamtu se duce la un carnacior si multe,multe beri .
 

Ioana  acum 7 ani - 31 Martie 2015 13:16  

ai dreptate, asa e. salata asta ei o servesc langa carnaciori si bere.
 

Roxana  acum 4 ani - 15 Noiembrie 2017 20:20  

Buna seara! As vrea sa stiu daca as putea inlocui supa de carne cu apa sau supa de legume... as vrea sa o pot face acum, in perioada postului. Cu siguranta este foarte delicioasa si parca nu mai am rabdare pana se termina postul.?. Multumesc.
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Noiembrie 2017 13:11  

poti incerca cu supa de legume. sigur va iesi delicioasa si asa. supa de pui sau vita are gelatina naturala, dar cartofii au suficient amidon ca sa nu ai probleme.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...