Tartine cu rosii si branza feta (Dakos)

Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Fratele meu merge in concediu in Grecia si am facut o mica incursiune in bucataria greceasca ca sa-i pot recomanda cateva mancaruri pe care sa le nu rateze. Una din ele mi-a facut cu ochiul fiindca e foarte simpla si rapida si merge bine pe caldurile astea. Este de fapt varianta greceasca a bruschettei italienesti...

Ingrediente

1 chifla
2 rosii
2 felii branza feta de oaie sau capra (telemea sau Danish White)
oregano
piper
ulei masline
fulgi chili (optional)

Portii: 1

  1. Se taie chifla in jumatate si se prajeste putin fie in cuptor, fie in prajitorul de paine.
  2. Rosia se da pe razatoarea mare (se taie in doua si se da pe razatoare tinand-o cu miezul spre razatoare; la final veti ramane doar cu coaja in mana; aceasta se arunca). Feta/telemeaua se sfarma sau se da pe razatoare.
  3. Pe fiecare jumatate de chifla puneti un strat gros (cam de un deget) de rosii, cu suc cu tot, acesta va patrunde in chifla uscata si o va inmuia putin. Presarati apoi un strat generos de feta. Picurati putin ulei de masline pe branza.
  4. Condimentati cu oregano, piper si chili. Puneti sare doar daca branza nu e sarata!
  5. Lasati sa stea 5 minute sa se inmoaie chifla si serviti.

Tartine cu rosii si branza feta (Dakos)

Tartine cu rosii si branza feta (Dakos)

Dakos in Creta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...