Bruschetta cu ciuperci

Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Reteta Bruschetta cu ciuperci

De impartit cu un vin! Vinul e la alegerea voastra: alb (Chardonnay) sau rosu (Pinot Noir).

Ingrediente

4 felii de paine (nu foarte mari)
1 catel de usturoi
ulei de masline

Topping de ciuperci

1 punga amestec de ciuperci congelate (300gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
3 linguri ulei
50 ml vin alb sec
1 lingura unt
1 fir mic rozmarin
2 fire cimbrisor
2 fire patrunjel
sare, piper, chili

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri de ulei. Se pun ciupercile congelate si se soteaza pana se decongeleaza complet (verificati sa nu mai fie tari). Scoateti ciupercile din tigaie cu o paleta cu gauri si presati-le sa se scurga bine de suc.
  2. In tigaie ar trebui sa va fi ramas lichidul de pe ciuperci (cam 100-150 ml). Adaugati in el rozmarinul si cimbrisorul si fierbeti la foc mare sucul, pana se reduce la jumatate (cand dati cu lingura se vede ca e usor vascos, raman urme clare pe fundul tigaii). Dureaza cam 2 minute reducerea. Adaugati vinul si reduceti-l si pe el la jumatate (inca 2 minute). Adaugati untul si amestecati rapid si fierbeti cam 30 secunde, pana sosul se ingroasa.  Scoateti verdeturile din tigaie. Scurgeti tot sosul intr-un bol.
  3. Stergeti tigaia cu un servetel si adaugati 1 lingura de ulei. Cand s-a incins bine, adaugati ciupercile si sotati-le la foc mare pana se rumenesc usor. Condimentati-le cu sare, piper si chili dupa gust.
    * daca doriti sa fie mai dietetice bruschetele, putei sari pasul cu sotatul, doar condimentati ciupercile
  4. Puneti ciupercile sotate in sos. Adaugati patrunjelul tocat fin. Amestecati. Ciupercile preparate astfel sunt bune si reci si caldute. Se pot reincalzi daca doriti.
  5. Paine se prajeste in cuptor sau toaster. Se stropeste cu ulei de masline si se freaca cu usturoi dupa gust. Se pun ciuperci pe fiecare felie, avand grija sa puneti pe fiecare si sos.

Ciupercile decongelate

Ciupercile decongelate

Reducem apa de pe ciuperci si vinul

Reducem apa de pe ciuperci si vinul

Adaugam untul

Adaugam untul

Sosul

Sosul

Sotam ciupercile

Sotam ciupercile

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 20 Martie 2014 13:15  

cristina, ies bune cu aroma discreta a verdeturilor si un pic de unt sa dea cremozitate sosului... ciupercile asa simple pregatite poti fi puse si peste o bucata de carne fripta cat mai simplu sau intr-un hamburger.
 

Dana  acum 10 ani - 4 Aprilie 2014 14:32  

Arata delicios! Am vazut reteta in emisiunea lui Jamie Oliver si chiar ma gandeam sa o incerc dar parca nu as fi vrut sa folosesc champignion - super buna ideea cu amestecul congelat :)
 

Ioana  acum 10 ani - 4 Aprilie 2014 17:27  

asa e, cu champignon ies cam fade bruschettele. asta e o varianta mult mai buna.
 

Claudia  acum 9 ani - 17 Aprilie 2014 15:04  

Putem inlocui vinul cu altceva?
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Aprilie 2014 15:08  

vinul da un gust special bruschettelor. dar daca din diferite motive nu poti pune, adauga putin suc de lamaie (cam 1 lingura), la final, dupa ce ai adaugat untul.
 

Claudia  acum 9 ani - 17 Aprilie 2014 16:11  

Ok. Asa o sa fac. Multumesc
 

Gabi  acum 7 ani - 22 Octombrie 2016 13:03  

Ioana, de unde iei aceste pungi de ciuperci si ce marca sunt? arata si suna foarte bine :-)
 

Ioana  acum 7 ani - 24 Octombrie 2016 09:31  

Gabi, de la Carrefour de obicei. au aceste pungi:[link] (prima poza mica de jos). cred ca am incercat si alta marca tot din magazin de la ei (ceva pungi maronii, nu-mi amintes numele).
 

Andreea   acum 5 ani - 28 Aprilie 2018 13:04  

Bunaaaa sa va fie inima ?
Cum salvez reteta in contul meu? Arata extraordinar si deja simt mirosul ciupercilor, dar nu sunt acasa. :(
 

Ioana  acum 5 ani - 28 Aprilie 2018 13:11  

Andreea, sub poza mare e o inimioara gri cu un semnul plus (+) pe ea. daca dai click pe ea, reteta se adauga in contul tau la favorite
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...