Tocanita de pipote si inimi cu paste

Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple Retete romanesti

Reteta e de la mama, deci garantat buna. A fost postata prima data pe site in 2008, reteta in sine nu am modificat-o aproape deloc, dar avea nevoie de o poza mai buna si o rescriere mai clara si detaliata.

Ingrediente

1 kg pipote pipote si inimi
300-350 gr paste scurte (fusili)
1 ceapa
2-3 fire ceapa verde (optional)
1/2 ardei gras rosu
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
1 lingurita cu varf boia dulce (puteti adauga si putina boia iute daca doriti)
4 linguri ulei

Portii: 5

  1. Se toaca ceapa, se taie ceapa verde rondele si ardeiul se taie marunt. Se calesc in ulei pana se inmoaie bine de tot, cam 5 minute.
  2. Pipotele se taie in doua si se curata de zonele cu zgarci (cele care unesc cele doua zone ale pipotei). Taiati apoi fiecare bucata curatata inca in doua. Acest pas este optional, puteti lasa pipotele si necuratate dar zgarciurile se simt la final chiar daca le fierbi bine. Inimile se lasa intregi sau daca sunt mai mari se taie in doua pe lungime. Se spala bine in multe ape, pana apa ramane curata pe ele.
  3. Se adauga pipotele si inimile, sare si piper peste legumele calite. Se adauga si 300 ml apa si se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 1 ora.
  4. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Cand carnea e fiarta, in oala trebuie sa va ramana sos cat sa acopere carnea, sa nu-l lasati sa scada de tot. Adaugati boiaua si patrunjelul tocat si mai fierbeti 5 minute fara capac. Dregeti de sare.
  6. Adaugati pastele scruse peste tocanita si amestecati cam 1-2 minute pana absorb tot sosul. Este foarte buna si reincalzita!

Tocanita de pipote si inimi

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...