Branza fermentata de oaie Horezu

Produse favorite

Ia uitati, inca un produs preferat din categoria lactate! Nu e nimic premeditat, doar ca le iubesc la nebunie. Lactatele si branzeturile imi ocupa o mare parte din cosul de cumparaturi saptamanal. Nu am ca toate femeile prea multi pantofi... nu, nu. Am intotdeauna prea multe branzeturi. Da-mi o branza si un vin si sunt fericita. As putea trai asa pe o insula pustie (desculta, dar sa fie clima calda!).

Am o regula, sa nu tin in casa nimic de rontait, bauturi carbogazoase, ciocolata si altele asemenea - o sa va povestesc alta data de ce - dar ma panichez cand raman fara branza.

Branza Horezu e aproape intotdeauna in cosul meu. Probabil stiti deja asta fiindca am recomandat-o de nenumarate ori in retetele mele (vezi aici toate retetele cu branza Horezu; o pun pe pizza, in clatite, scones, lasagna, legume la gratar, risotto). Este o branza tare, maturata, un fel de parmezan romanesc. O folosesc in toate retetele in care inainte (inainte de Horezu!) as fi folosit parmezan sau pecorino. Fiindca e buna si fiindca e romaneasca. O pun si pe platoul cu branzeturi cand am musafiri, alaturi de un vin rosu.

Branza Horezu este accesibila, se gaseste in toate supermarketurile. Pretul e un pic mai mare (vezi jos poza cu ingredientele si pretul), dar mi se pare ca e corelat cu calitatea ei. Este produsa de Five Continents. Mai am un produs favorit de la ei, dar despre asta vorbim altadata... data viitoare... hm, hai sa vedem cat pot vorbi despre branzeturi ;)

Ingrediente si pret

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...