Rulada cu branza a la Mariana

Retete aperitive Retete cu branza Retete de Craciun Retete de Pasti

Reteta Rulada cu branza a la Mariana

Ultima reteta primita de la prietena mea Mariana, e delicioasa, asta a fost o repetitie pentru Paste.

Ingrediente

Blat

100 gr faina
70 gr unt
1/2 l lapte
1 lingurita sare
5 oua

Umplutura

200 gr smantana
putin unt
400 gr cascaval(sau un amestec de cascavaluri de care va plac)
200 gr telemea
piper

  1. Se pune laptele cu faina, untul si sarea pe foc, intr-o oala mai mare. Se amesteca continuu pana devine ca o mamaliga. Nu conteaza daca face cocoloase. Se ia de pe foc.
  2. Se separa albusurile de la oua. Se bat spuma.
  3. Galbenusurile se adauga in maglavaisul din oala unul cate unul, amestecand rapid dupa fiecare.
  4. Se incorporeaza apoi spuma de albusuri in 3 etape (ca sa ramana pufos amestecul)
  5. Se intinde amestecul in tava cuptorului (35cm X 35 cm) pe care am pus hartie de copt. Daca nu aveti hartie, ungeti tava cu grasime si apoi presarati faina. Se da la cuptor la 200C pentru fix 15 minute
  6. Cand scoateti tava din cuptor rulati rapid foaia, lasati 1 minut si apoi desfaceti-o. Eu am rulat folosind hartia de copt de dedesubt. Sau puteti transfera foaia pe un prosop umed si rulati cu el.
  7. Se unge foia cu putin unt si apoi cu un strat subtirel de smantana. Branzeturile razuite si condimentate cu mult piper se presara pe foaie. Se ruleaza in folie si dam la frigider cateva ore.
  8. Rulada se serveste feliata si incalzita in cuptor pana se topesc un pic branzeturile.

 

Aluat pentru blat

Aluat pentru blat

Aluat pentru blat cu oua

Aluat pentru blat cu oua

Blat cu smantana

Blat cu smantana

Rulada

Rulada

Felie rulada cu brazna

Felie rulada cu brazna

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

lia  acum 14 ani - 3 Septembrie 2010 17:12  

chiar am mancat zilele trecute la o matusa si mi-a placut foarte mult
 

Iulia  acum 14 ani - 26 Septembrie 2010 09:03  

Cand eram mica si locuiam la cluj mancam aceasta rulada la bunica prietenei mele. Era minunata. Apoi, la un moment dat, m-am mutat de la bunici la parinti in Bucuresti si de vreo 15 ani nu am mai mancat aceasta rulada. Cand am gasit-o pe site, am stiut ca trebuie sa o fac. Prin urmare, am incercat reteta acum cateva zile. A fost un succes. Toti au mancat cu cea mai mare placere mai ales ca nu mai mancase nimeni o astfel de rulada. Multumesc frumos pentru ea.
 

Mara  acum 12 ani - 30 Decembrie 2011 13:00  

foaia mea e in cuptor, s-a umflat pe alocuri de zici ca are vulcani.... O fi bine?? :(
 

Mara  acum 12 ani - 30 Decembrie 2011 14:09  

Gata, am terminat, am rulat-o si am scos-o in balcon la rece. Am ceva nelamuriri legate de "procesul de fabricatie", dar o sa revin camd am mai mult timp.
Te pup Ioana, si pe voi fetelor gospodine, sa aveti un an imbelsugat si cu bucurii.
La multi ani!
 

Bianca  acum 11 ani - 24 Iunie 2013 20:23  

Am facut o de doua ori, iese perfect. E super buna! multumesc pt reteta :)
 

violeta  acum 8 ani - 29 Aprilie 2016 18:05  

Ioana, spune-mi este corect 1/2l lapte?nu e prea mult?as dori sa fac reteta .Cu stima, Violeta
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Aprilie 2016 20:43  

e bun 1/2 l lapte, se amesteca totusi cu 100 gr faina si iese ca un bechamel.
 

violeta  acum 8 ani - 30 Aprilie 2016 12:18  

OK,merci pt raspuns.M-am edificat.Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.Cu stima,Violeta
 

Cristina Lisunov  acum 6 luni - 24 Mai 2024 18:11  

Buna, am facut astazi aceasta rulada si din pacate nu mi a iesit! Ce fel de cuptor ai? Eu am pus la 180 pentruca am din acela cu ventilatie, oare de aia nu a iesit?
Cand am inceput sa rulez dupa ce am scos rulada din cuptor era pufoasa dar odata rulata s-a aplatizat si e cruda in interior?
 

Ioana  acum 6 luni - 27 Mai 2024 10:18  

probabil trebuia lasata putin mai mult. Eu aveam in 2008 cuptor cu gaz si era diferit de cel electric, in sensul ca rumenea si cocea mai repede.
o poti testa cu o scobitoare data viitoare, sa nu iasa cu urme de aluat cand intepi foaia in centru.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...