Prajitura cu branza, orez si visine

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete cu orez Retete de Pasti

Reteta Prajitura cu branza, orez si visine

Este o prajitura foarte usoara si nu foarte dulce. Pentru blatul de branza cu orez m-am inspirat dintr-o reteta a Marthei Stewart, dar parea cam sec doar asa, simplu. Si am avut dreptate, sosul de visine adaugat de mine e acrisor si echilbreze perfect blatul. Si in plus contribuie la aspectul prajiturii.

Ingrediente

150 gr orez cu bob rotund
550 ml lapte
1 lingurita scortisoara
150 gr zahar
1.2 kg branza proaspata de vaci
3 oua intregi
3 galbenusuri
1 lingurita unt pentru uns tava

Sos de visine

450 gr visine (fara samburi, proaspete sau congelate)
4 linguri zahar
300 ml apa
3 linguri rase amidon

  1. Orezul, laptele si scortisoara se pun la fiert pe foc mediu, amestecand des sa nu se lipeasca de fund. Se fierbe pana laptele e absorbit in mare parte si orezul e fiert. A durat cam 15 minute, acesta era timpul de fierbere indicat pe ambalajul orezului.
  2. Se ia de pe foc orezul si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa la racit.
  3. Se freaca branza cu restul de zahar si ouale.
  4. Se amesteca compozitia de branza cu cea de orez.
  5. Punem hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili de diametru 26 cm. Ungem marginile cu unt topit.
  6. Turnam compozitia de branza si orez in tava si nivelam bine. Scuturam tava putin ca sa se aseze compozitia mai bine in tava.
  7. Dam la cuptor la 180C pentru 20 minute.
  8. In acest timp preparam visinele. Punem visinele (am folosit congelate de data asta) la fiert cu apa, zaharul si amidonul. Fierbem cam 10 minute, pana compozitia se ingroasa usor, va deveni vascoasa.
  9. Scoatem tava cu prajitura din cuptor, turnam compozitia de visine deasupra si dam iar la cuptor pentru inca 40 minute.
  10. Lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem peretele, taiem felii si servim.

Orez cu lapte si scortisoara

Orez cu lapte si scortisoara

Adaugam compozitia de branza in cea de orez

Adaugam compozitia de branza in cea de orez

Branza cu orez in tava

Branza cu orez in tava

Visine congelate

Visine congelate

Visinele cu apa, zahar si amidon la fiert

Visinele cu apa, zahar si amidon la fiert

Sosul de visine

Sosul de visine

Sosul de visine peste blatul de branza

Sosul de visine peste blatul de branza

Prajitura coapta

Prajitura coapta

Prajitura in varianta cu caise (trimisa de Mara)

Prajitura in varianta cu caise (trimisa de Mara)

Comentarii (36)

 

Ultimele comentarii

aniela  acum 11 ani - 23 Ianuarie 2011 15:05  

yahi ce bine arata acu ma pauc s-o fac si eu k am niste branzea dulce prin frigider si nu stiam ce praji sa fac cu ea. =P~
 

Lili C  acum 11 ani - 18 Aprilie 2011 21:41  

Prajitura arata grozav. Incearca sa pui o cana de vin rosu in loc de apa la sosul de visine si in loc de visine fructe de padure. Fac acest sos la o prajitura cu branza si blat de biscuiti. Este super.
 

Ioana  acum 11 ani - 19 Aprilie 2011 08:54  

notat, multumesc de idee, suna excelent cu vin :)
 

miha  acum 10 ani - 12 Mai 2012 11:30  

am facu-o cu filgi de ovaz in loc de orez, indulcitor in loc de zahar si gelatina in loc de amidon. recomand cititoarelor care tin diete low-carb. a iesit chir f buna . merci pt idee.
 

ela  acum 10 ani - 16 Septembrie 2012 13:16  

Am facut astazi prajitura si nu inteleg de ce sosul de visine a inceput sa curga din tava.prajitura s-a umflat tare de tot si mi se pare imensa :)am lasat-o la racit,sunt curioasa daca va fi ok.am urmat toti pasii din reteta.:-*
 

Ioana  acum 10 ani - 16 Septembrie 2012 16:13  

ai avut tava suficient de inalta? nu trebuie sa depaseasca marginile, trebuie sa aiba loc sa se coaca, macar de un deget bun deasupra sosului de visine.
 

miau  acum 9 ani - 17 Martie 2013 13:10  

MIROASE BINE =P~ ;) =P~ ;) =P~ ;)
 

Madalina  acum 8 ani - 20 Iunie 2014 00:05  

Uite ce fac eu la ora asta in loc sa dorm: ma framanta gandul, cum de statea visina aceea pe `peretele` prajiturii? Cred ca era un fel de spider-cherry. Sau... spider-sour-cherry. :p Gata, mi-ajunge cat am cotrobait prin site. La culcare, ca maine avem de gatit! ... printre altele...
 

Ioana  acum 8 ani - 20 Iunie 2014 11:16  

nu visina e fantastica, ci sosul :)
 

Madalina  acum 8 ani - 20 Iunie 2014 11:27  

Intr-adevar, de multe ori, vizualizand aceasta reteta, am vrut sa iti spun ca arata extraordinar sosul. Adica diferenta dintre poza detaliu 4 si poza detaliu 5 e incredibila. Astept sa termin de mancat deserturile pe care l-am executat deja (am facut si coronita aceea cu vanilie si capsunele si mi-a iesit :)), apoi am pe lista ciocolata de casa, dupa care, neaparat, prajitura aceasta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...