Crema bavareza de branza

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Germania si Austria Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Crema bavareza de branza

Obazda, o crema de branza servita cu ceapa si covrigi alaturi de o bere rece.

Ingrediente

125 gr branza Camembert
40 gr unt la temp. camerei
1 lingura ceapa tocata foarte marunt
1 lingurita boia dulce
1/4 -1/2 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
3 linguri bere

  1. Se freaca branza taiata bucatele cu untul pana devine pastoasa compozitia.
  2. Se adauga boiaua, sarea, piperul, chimenul si ceapa. Se omogenizeaza.
  3. Se adauga berea, cate o lingura pe rand si se amesteca. Compozitia va deveni spumoasa. Se gusta de sare.
  4. Se da la frigider pentru cateva ore.
  5. Se serveste presarata cu ceapa verde, alaturi de covrigi si ridichi... si evident o bere.

Crema bavareza de branza

Crema bavareza de branza

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 19 Iulie 2011 16:28  

abia astept sa o gustati si voi! eu am facut-o sambata seara si a avut succes inclusiv la un prieten care "nu-suporta-ceapa-sub-nicio-forma" si care a gustat-o doar ca sa-mi fac mie placere, dar dupa aia nu s-a mai oprit ;)
 

diana  acum 11 ani - 19 Iulie 2011 23:19  

nici eu nu suportam ceapa pana acum ceva timp pentru ca nu mancasem niciodata.acum numai concep mancare fara ceapa :D o sa incerc sigur reteta mai ales ca in poza arata foarte bine.
 

Culinara  acum 11 ani - 4 August 2011 15:44  

Suna tare bine. Maine am musafiri, asa ca o s-o fac si eu neaparat :)
 

Andreea Tudor  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 13:55  

Ioana,cum sa fac sa adaug si eu vot la reteta ,am reusit la o reteta insa la alte retete imi apar stelutele si cate voturi are reteta dar nu gasesc unde pot vota si eu!
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 14:04  

Andreea, fiecare vizitator poate vota doar o reteta pe zi. maine o sa poti vota din nou.
 

Andreea Tudor  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 14:09  

:) si nesatula de mine voia sa voteze non-stop!Tu esti de vina ;) Felicitari!
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 14:54  

da, e greu sa rezisti, dar eu m-am gandit ca ideal votul ar trebui dat dupa ce reteta e testata, ca sa fie cat mai aproape de realitate calificativul.
 

Senni  acum 8 ani - 5 Octombrie 2013 18:52  

Buna Ioana.
Am facut-o si noi azi si am mancat cu paine de Silz (un fel de aluat de covrigi specific aici) pe care am pus-o la toaster mai intai. Painea calda cu branza a fost excelent! Ok, era si bere buna langa ea si un episod de Nurse Jackie (la noi ploua, nici catelul nu vrea plimbare)... Ne-a placut foarte mult branza asta. Multumim! :)
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Octombrie 2013 21:03  

Cu placere Senni. Din pacate trebuie sa-ti spun ca asa a fost si vremea in CJ pana ieri, frig si urat, si sunt de acord cu catelul, nici eu nu am vrut sa ies din casa :) macar azi a fost soare, desi tot frig, insa ne-am incalzit cu o supa buna de pui la bunica-mea.
 

mia&tilli  acum 8 ani - 27 Aprilie 2014 13:04  

Branza este prea putina, unt prea mult, lipseste smantana si boiaua iute!
La 200 g Brie/Camembert sunt 30 g unt, 2 linguri ceapa taiata fin, 2 linguri smantana, 1 lingurita de boia dulce, 1/4 lingurita boia iute, 2 varfuri de cutit piper negru macinat, 1 varf de cutit chimen macinat, 1/4 lingurita sare de mare, 1/2 lingurita mustar mediu iute si 30 ml bere.

mia&tilli aus oberbayern
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...