Amestec pentru ciorbe

Categorii: Retete condimente, Retete de Muraturi si Conserve

 

Amestec pentru ciorbe
Pinterest

Reteta o am din primavara de la Leila si abia asteptam sa o pun in practica, contine exact ce pun si eu cel mai des la ciorbite, leustean, frunze de telina, rosii... numai ca reteta originala cerea si 1/2 lingura conservant si 2 maini de sare mare... drept pentru care am mers direct la magazin si am cumparat un plic de conservant si am vazut la continut ca e benzoat de sodium (E211). Am googalit rapid dupa el si cu groaza am citit ca provoaca astm si urticarie la copii, ca impiedica dezvoltarea IQ-ului in copilarie si ca orice E in cantitati mari e cancerigen... asa ca am zis pas la conservant si am decis sa-mi pun amestecul la congelator, ca e mai sigur si mai sanatos. Daca decideti totusi sa puneti si sarea si conservantul puteti sa pastrati amestecul in borcane capsate, la loc racoros.

Ingrediente
Amestec pentru ciorbe

1 kg rosii
1 kg gogosari
1 legatura telina (frunzele)
2 legaturi patrunjel
1 legatura leustean

Preparare
Amestec pentru ciorbe

  1. Curatam gogosarii de codite, cotoare si seminte. Pentru ai curata mai usor de seminte eu ii trec sub jet de apa.
  2. Rosiile le crestam in X intr-o parte si le oparim 1 minut. Cand se racoresc le curatam de coaja.
  3. Punem ardeii in robotel si mixam pana se toaca marunt. Ii punem intr-un bol mare.
  4. Mixam apoi rosiile si le punem peste gogosari.
  5. Punem verdeturile in robotel si le tocam si pe ele. Le punem in bol peste restul ingredientelor si amestecam bine.
    * daca nu aveti robot dati legumele prin masina de tocat carne, iar verdeturile le tocati de mana.
  6. Punem amestecul in pahare mici de unica folosinta sau alte cutiute doriti, le acoperiti cu folie si le puneti la congelator.
 
Amestec pentru ciorbe - Pregatim amestecul pentru ciorbe

1. Pregatim amestecul pentru ciorbe

Amestec pentru ciorbe - Il portionam pentru congelator

2. Il portionam pentru congelator


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 23)  

 
loading...

Zarzavat pentru iarna

24 Septembrie 2009

Zarzavat pentru iarna

 

 

angela  acum 9 ani - 7 Septembrie 2008 16:55  

Re: Amestec pentru ciorbe

ce gust bun primeste supa cand folosesti acest preparat....pacat ca eu nu gasesc nici gogosari si nici leustean.
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Septembrie 2008 16:20  

Re: Amestec pentru ciorbe

poti sa pui ardei si sa inlocuiesti leusteanul cu tarhon daca gasesti, va fi alt gust dar tot merge la ciorbe

am vrut sa fac o jumate de portie si cu tarhon dar nu am mai gasit la piata
 

angela  acum 9 ani - 8 Septembrie 2008 21:51  

Re: Amestec pentru ciorbe

eu mai tot primeam din tara amestec din asta dar era pus la borcan si dupa putin nu imi mai placea gustul ,din cauza uleiului ;varianta asta congelata imi place tot mai mult.
tarhon este dar nu imi place asa de mult l-as folosi prea putin.asa ca nu fac
apropo gogosarii ii maninci?
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Septembrie 2008 23:39  

Re: Amestec pentru ciorbe

nu manac nici gogosari, dar in ciorbe nu-i simt
 

angela  acum 9 ani - 9 Septembrie 2008 00:16  

Re: Amestec pentru ciorbe

ce pofta am de niste gogosari murati.....citeam si eu despre efectele negative ale benzoatului ,cu ocazia asta le-a cerut baietilor sa controleze ceea ce cumpara si sa elimine tot ceea ce contine E210,E211,E212,E213,E214.in casa nu am gasit nimic cu acest ingredient dar nu se stie niciodata
 

leila  acum 9 ani - 22 Septembrie 2008 18:33  

Re: Amestec pentru ciorbe

Buna Ioana vesel , ma bucur ca aceasta reteta ti-a fost pe plac vesel

Chiar ieri m-am gandit la tine. De cand ai facut acele bastonase rasucite le repet la nesfarsit la fete. Iti multumesc din nou pe aceasta cale pentru reteta.
Pupice
 

Ioana  acum 9 ani - 22 Septembrie 2008 19:26  

Re: Amestec pentru ciorbe

salut! ne-ai gasit site-ul, ce ma bucur! vesel am testat deja amestecul pentru ciorbe, e foarte foarte bun
 

Lia  acum 9 ani - 24 Septembrie 2008 23:39  

Re: Amestec pentru ciorbe

vesel de fapt lory v-a gasit , eu am trecut pe aici sa va salut si sa va felicit atat pe tine cat si pe Angi pentru acest site .

Mult succes in continuare :*
 

angela  acum 9 ani - 25 Septembrie 2008 00:40  

Re: Amestec pentru ciorbe

multumim lia si ne bucuram ca va place ceea ce facem! toate cele bune tuturor!
 

leila  acum 9 ani - 25 Septembrie 2008 12:12  

Re: Amestec pentru ciorbe

Pupice Angi vesel poate, poate vin feciorii la colindat vesel Ma pregatesc ?
 

Ioana  acum 9 ani - 25 Septembrie 2008 12:24  

Re: Amestec pentru ciorbe

ce se intampla aici? vreti sa va incruscriti? vesel

leila, multumim pentru vizite si pentru impresii!!!
 

angela  acum 9 ani - 25 Septembrie 2008 22:14  

Re: Amestec pentru ciorbe

leila-eu nu am mai fost in tara de vreo 2 ani,ar fi cazul sa venim ,pt pasapoarte,asa ca stai linistita ca nu scapi de o vizita! vesel
 

Armenica  acum 9 ani - 16 Octombrie 2008 09:31  

Re: Amestec pentru ciorbe

imi pare rau ca, nu pot intra si eu pe sait trist
 

Ioana  acum 9 ani - 16 Octombrie 2008 10:13  

Re: Amestec pentru ciorbe

nu inteleg vesel
 

Armenica  acum 9 ani - 16 Octombrie 2008 10:24  

Re: Amestec pentru ciorbe

Buna !am reusit vesel ma bucur ca ,am dat de voi vesel .Sinteti super tari vesel
 

Mariana  acum 8 ani - 22 Februarie 2009 19:02  

Re: Amestec pentru ciorbe

Buna idee in pahare!eu pun in pungulite duble!!!Angela draga iti dau eu leustean sau iti usuc si il trimit unde vreitu!binenteles la vara!ce zici???
 

angela  acum 8 ani - 22 Februarie 2009 20:37  

Re: Amestec pentru ciorbe

mariana-multumesc de oferta-am adus un plic cu leustean uscat din tara!mai trece de dor!
 

luci  acum 8 ani - 8 Iulie 2009 22:22  

Re: Amestec pentru ciorbe

as putea inlocui conservantul cu aspirina? voi ce stiti
 

Ioana  acum 8 ani - 9 Iulie 2009 11:35  

Re: Amestec pentru ciorbe

doar din auzite stiu ca da, dar n-am incercat, nici conservanti nici aspirina nu folosesc, mai bine congelez. maica-mea pune cate o aspirina pe zacusca, da o lasa deasupra intreaga si nu se strica zacusca.
 

doina  acum 8 ani - 30 August 2009 12:27  

Re: Amestec pentru ciorbe

tarhonul se conserva simplu in otet(frunzele) ;preferabil sa pui ca verdeata patrunjel si telina (care merge la orice ciorba cu rosii); pentru ca este f. iubita ciorba taraneasca la acest amestec merita adaugate: fasole verde rupta ca pt. ciorba, mazare verde boabe,dovlecel-cubulete; legat de conservanti nu pun niciodata asa ceva, totul depinde de sterilizare in borcane f. curate, cu capace noi; zacusca de ex. o torn clocotinda in borcanul uscat, asezat pe tava sau capac inox, strang bine capacul si pun intre paturi si perne 36 ore, atunci e rece.
 

Nadia  acum 8 ani - 25 Septembrie 2009 15:45  

Re: Amestec pentru ciorbe

Eu fac dar cu ardei kapia rosu in loc de gogosar. E foarte bun la orice mancare!
 

ramisimion  acum 8 ani - 1 Octombrie 2009 12:02  

Re: Amestec pentru ciorbe

aseara am facut si o portie de amestec pt. ciorba. am gasit la Auchan niste cutiute de plastic de 400 gr. cu capac si am zis ca sunt cele mai potrivite sa le pun in congelator. foarte interesant acest amestec!
 

Leila  acum 8 ani - 30 Octombrie 2009 01:03  

Re: Amestec pentru ciorbe

Luci , poti sa nu folosesti conservant ! Anul acesta am facut amestecul fara sa folosesc asa ceva . Am cantarit toate ingredientele si la fiecare kg am pus 200 gr sare grunjoasa (fara iod ) . Le poti pune si in borcane fara sa ocupi spatiul din congelator vesel

Te pup Ioana ! de mult nu te-am mai vizitat ....
 

ramisimion  acum 8 ani - 14 Noiembrie 2009 13:57  

Re: Amestec pentru ciorbe

astazi am folosit amestecul de legume, este minunat, da un gust asa bun mancarii, legume zici ca sunt proaspete. l-am folosit la varza si tocanita de ciuperci. la anu o sa pun mai multe portii, anul asta am facut decat doua. multam fain pt. reteta Ioana!
 

anonim  acum 6 ani - 5 Septembrie 2011 15:12  

Re: Amestec pentru ciorbe

o invat pe nevatamea a faca zarzavat vesel vesel
 

Bocsan Annamaria  acum 5 ani - 29 August 2012 22:39  

Re: Amestec pentru ciorbe

buna,
as dori sa te intreb cum as putea sa pun fasole galbena pastai pentru iarna... la congelator, in borcan? cu ce as putea sa combin, ce condimente as putea folosi, in ce cantitati?
 

Ioana  acum 5 ani - 30 August 2012 16:28  

Re: Amestec pentru ciorbe

se poate pune si la congelator si la borcan.

in ambele cazuri incepi prin a curata fasolea de capete si apoi o rupi bucati (cum o folosesti la mancare). Se pune apa la fiert cu sare (10 gr sare pentru muraturi la 1l apa). Cand clocoteste adaugi fasolea si o lasi sa fiarba cam 5 minute. O scoti din apa si o pui intr-un vas cu apa rece (sa opresti fierberea). Scurgi fasolea dupa ce se racoreste.

La borcan
Sterilizezi borcanele la cuptor. Pui fasolea in borcane (nu o inghesui prea tare. Torni peste ea apa in care a fiert (apa cu sare). Pui conservant in apa (sau aspirina) doar daca nu ai conditii bune de pastrare a conservelor. Capsezi borcanele.
Le asezi intr-o oala larga fara sa se atinga (sau pui niste prosoape intre ele). Pui apa calduta cat sa ajunga sub capac. Fierbi la foc mic timp de 30 minute (socotit din momentul in care apa incepe sa fiarba).

La congelator
Fasolea oparita o portionezi in pungi tip zip-bag si o pui la congelator.
 

Victor Tatiana Nistor  acum 5 ani - 30 August 2012 21:35  

Re: Amenstec pentru ciorbe

vesel vesel foarte bun
 

teodora  acum 5 ani - 8 Septembrie 2012 09:52  

Re: Amestec pentru ciorbe

cu scuzele de rigoare,imi permit sa fac si eu un comentariu,acelasi tip de zarzavat fac si eu doar ca il pun in borcane asa cum e si il sterilizez pt jumatate de ora,gustul este f bun ,nu trebuie sare,nici ulei,se pastreaza in camara;in ciorbe il adaug mai spre final,fiind sterilizat este fiert pe jumatate,pt as pastra gustul
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 5 ani - 14 Septembrie 2012 08:17  

Re: Amestec pentru ciorbe

buna,a trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe site.aceeasi reteta de zarzavat fac si eu doar ca am adaugat si telina rasa.ii da o aroma nemaipomenita.salutari,Ioana...
 

carmen  acum 5 ani - 22 Septembrie 2012 16:33  

Re: Amestec pentru ciorbe

eu puneam deasupra la fiecare borcan de zarzavat o aspirina si-l tineam toata iarna in frigider, nu se strica, aspirina actioneaza ca si un conservant, o puneam intreaga
 

Carla  acum 4 ani - 18 Martie 2013 18:28  

Re: Amestec pentru ciorbe

Ioana... crezi ca daca as pune acest amestec in borcane si as pune o aspirina in fiecare din ele, ar rezista? Voi steriliza borcanele iar dupa ce vor fi pline le-as fierbe borcanele in apa ca si alte amestecuri.
Ce parere ai? Nu vreau sa congelez.
 

elena  acum 3 ani - 23 Mai 2014 13:40  

Re: Amestec pentru ciorbe

sau ,ca sa nu ocupi mult loc ,poti pune ingredientele in pungute de nilon . vesel
 

VALERIA  acum 3 ani - 3 Septembrie 2014 10:48  

Re: Amestec pentru ciorbe

Buna,fetelor din dorinta de a gasi noutati in domeniul conservarii zarzavaturilor ptr.iarna am gasit acest sait;vreau sa va impartasesc ceva lagat de conservare: de mai bine de 4-5 ani nu folosesc deloc nici salicil la coservare(conservant nu am folosit niciodata).Folosesc 1(UNA) lingurita sare/ kg.compozitie(zarzavat curatat )sau litru de apa la alte conserve( cum ar fi fasole verde doar cu sare si fr.de patrunjel); dupa asezarea in borcane (vorbesc acum despre zarzavat,care obligatoriu contin si frunze de patunjel si telina tocate + 1 ling-ta sare neiodata/ kg. comp) a compozitiei le capsez(infiletez) borcanele si le asez intrun vas cu apa, le fierb (sterilizare prin fierbere) 15-20 min din momentul in care incepe aclocoti apa .
Acum suntem in luna august si inca mai am pasta de gogosari cu fr.de patrunjel si telina,si ardei cu rosii si sunt foarte bune nu sau alterat.
Va multumesc ptr.retetele si sfaturile gasite,si sper sa incercati cu incredere inlocuirea conservantilor prin sterilizare;bineinteles trebuie avut grija la spalatul borcanelor si la prepararea comp.cat mai igienic.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus