Cannelloni cu carne

Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de vitel sau vita

Fericire mare cand gatesc mancare italiana! Acesti cannelloni cu carne trebuiau sa fie cina noastra de vineri, dar dupa ce am facut sosul, m-am lenevit si l-am pus in frigider. Asa ca cina a fost pana la urma rucola stropita cu ulei de masline italian, prosciutto si fasii de parmezan... tot de inspiratie italiana pana la urma, ca sa nu iasa cu scandal, din cauza ca promit una si fac alta. Sambata la amiaza insa am pregatit restul componentelor pentru cannelloni si am terminat mancarea. Pana la urma nu mi-a parut rau... cannelloni cu carne sunt mai potriviti pentru pranz, fiind atat de satiosi.

Sosul de carne am vrut sa fie mai deosebit, mai altfel decat sosurile de carne pe care le am deja postate. Asa ca am ales sa adaug ficatei de pui si hribi uscate in ragu. Eiiii... simt ca v-am starnit interesul ;)

Ingrediente

7 cannelloni (paste tubulare)
25 gr parmezan razuit

Sos de carne

500 gr carne tocata de vita
2 ficatei de pui
1 ceapa mare
20 gr hribi uscate (sau 1 lingurita pudra de hribi)
1 conserva de rosii (de 400 gr)
1/2 legatura patrunjel
2 linguri ulei
sare, piper negru, nucsoara
putin lapte (pentru ficatei)

Sos bechamel

50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
300 lapte fierbinte
sare, piper, 1 varf cutit nucsoara

Portii: 2-3

  1. Ficateii se acopera cu lapte macar cu 1/2 ora inainte de a-i folosi. Daca folositi ciuperci uscate, se acopera cu apa fierbinte.
  2. Se incepe cu prepararea sosului de carne: intr-o tigaie mai larga se caleste ceapa in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana-si schimba culoarea si sucul pe care l-a lasat in tigaie s-a evaporat. Cand incepe carnea sa se rumeneasca se adauga ficateii si se prajeste in continuare pana carnea e usor rumena. Se sfarma ficateii cu o furculita si se adauga ciupercile scurse de apa si tocate marunt (sau pudra de hribi) si se mai caleste totul 2 minute.
  3. Se adauga rosiile strivite cu furculita (sau mixate in blender, cu tot cu sucul de pe ele) si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper negru si 1 varf cutit nucsoara macinata.
  4. Se aduce la fierbere, apoi se acopera tigaia cu capac, se da focul la mic si se fierbe 45 minute.
  5. Cand sosule gata se adauga patrunjel tocat marunt si se lasa sa se racoreasca.
    * sosul de carne poate fi preparat si cu o zi inainte; cand il folositi, doar il incalziti usor.
    ** sosul de carne e mai mult decat e necesar pentru 7 cannelloni; ar ajunge pentru 12-13 canneloni; ce mi-a ramas, am servit a doua zi la pranz, cu spaghetti si parmezan
  6. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp. Se scot cu o paleta pe un prosop curat.
  7. Se prepara sosul bechamel dupa instructiunile de aici.
  8. Intr-o tava care merge la cuptor (de 23 x 15 cm), se pune pe fund un strat subtire de sos bechamel. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu sos de carne, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile.
  9. Se toarna restul de sos bechamel peste cannelloni. Se presara cu parmezan ras.
  10. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
  11. Se serveste cald.

Sos de carne

Fierbem tuburile

Umplem tuburile

Tuburile umplute in tava

Acoperim cu sos bechamel

Presaram parmezan

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...