Lasagna vegetariana

Categorii: Retete cu branza, Retete din Italia, Retete cu legume, Retete cu paste, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Lasagna vegetariana
Pinterest

Am lucrat 2 ore in total la ea, iar rezultatul a fost pe masura. Este o lasagna mult mai "light" decat cea cu ragu.

Am folosit pesto genovese si pesto de rosii uscate cumparate, cele doua borcanele pe care le-am fotografiat la reteta de paste cu pesto. Aveti nevoie de jumatate de borcanel din fiecare.

Va fi si pe placul copiilor deoarece, cand o taiati, mozzarella se intinde foarte tare vesel

Ingrediente
Lasagna vegetariana

8 foi lasagna
1 portie legume la cuptor
30 gr parmezan
350 gr mozzarella
4 linguri pesto genovese
4 linguri pesto de rosii uscate
un strop de ulei pentru uns tava

Portii: 4 mari

Preparare
Lasagna vegetariana

  1. Pregatim legumele la cuptor dupa reteta de aici. Le punem apoi in blender (cu tot cu sos) si se mixeaza pana devin piure, dar nu extrem de fin, sa se mai vada bucatele de legume.
  2. Razuim mozzarella si parmezanul.
  3. Puneti o oala larga cu multa apa si o lingurita de sare la fiert. Cand incepe sa fiarba introduceti in apa cate 3-4 foi lasagna (sau mai multe, dupa marimea vasului, dar sa nu fie inghesuite) si lasati-le la fiert la foc mai molcom pana se ridica la suprafata (sau urmati indicatiile de pe pachet pentru fierbere). Cand se ridica, scoateti foile pe un prosop mare de bumbac sa se scurga de apa. Pentru a le scoate eu folosesc un cutit pe care-l trec pe sub mijlocul foii de lasagna, o ridic usor si apoi o rastorn pe prosop.
  4. Pregatiti o tava de 20 x 20 cm (am folosit vasul patrat de Jena) ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini.
  5. Asezati apoi 2 foi de lasagna, usor suprapuse. Ungeti foile cu 2 linguri pesto genovese.
  6. Adaugati apoi cca 4 linguri piure de legume si intindeti-le in strat uniform.
  7. Presarati mozzarella si apoi parmezan peste ele.
  8. Continuati apoi cu doua foi lasagna pe care le ungem de data asta cu 2 linguri pesto de rosii. Iar strat de legume si presaram mozzarella si parmezan. Urmatorul strat e la fel, uns cu pesto genovese... Ultimul strat va fi asa: doua foi lasagna unse cu pesto de rosii si apoi presaram mozzarella din belsug.
  9. Apasati un pic lasagna ca sa devina compacte straturile. Acoperiti tava cu folie de aluminiu, avand grija sa nu se atinga de lasagna, fiindca se va lipi mozzarella de ea.
  10. Dati la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se topeste branza.
  11. Scoateti folia de aluminiu, presarati restul de parmezan si dati-o sub grill pana se face o crusta rumena. Daca nu aveti aceasta optiune la cuptor, scoateti folia si lasati sa se rumeneasca.
  12. Lasati sa se racoreasca cca 15 minute, apoi puteti felia si servi.
 
Lasagna vegetariana - Primul strat de foi uns cu pesto genovese

1. Primul strat de foi uns cu pesto genovese

Lasagna vegetariana - Apoi stratul de piure de legume

2. Apoi stratul de piure de legume

Lasagna vegetariana - Presaram cu mozzarella si parmezan

3. Presaram cu mozzarella si parmezan

Lasagna vegetariana - Al doilea strat de foi uns cu pesto rosu

4. Al doilea strat de foi uns cu pesto rosu

Lasagna vegetariana - Stratul final: foi unse cu pesto rosu si mozzarella

5. Stratul final: foi unse cu pesto rosu si mozzarella

Lasagna vegetariana - Dupa 30 minute la cuptor

6. Dupa 30 minute la cuptor

Lasagna vegetariana - Crusta de parmezan

7. Crusta de parmezan


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

Lasagna cu spanac

30 Mai 2014

Lasagna cu spanac

Cannelloni cu carne

18 Februarie 2013

Cannelloni cu carne

Pastitsio

11 Aprilie 2012

Pastitsio

 

 

ramisimion  acum 9 ani - 21 Mai 2010 12:06  

Re: Lasagna vegetariana

mmmmmmmmmmmm, ce bunatate! cred ca este asa fresh si delicioasa!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Mai 2010 14:06  

Re: Lasagna vegetariana

asa e, si e buna si rece, chiar acum am mancat ultima bucata. sunt la servici si n-am mai avut rabdare sa o incalzesc.
 

Anca  acum 9 ani - 21 Mai 2010 14:24  

Re: Lasagna vegetariana

Arata fantastic de bine! De abia astept sa o incerc!
 

Darvenia Darvi  acum 9 ani - 21 Mai 2010 20:40  

Re: Lasagna vegetariana

trebuie sa o incerc neaparat vesel
 

lira  acum 9 ani - 22 Mai 2010 21:53  

Re: Lasagna vegetariana

Asta e saptamana dedicata pastelor?? Oricum, daca ar fi dupa mine, as manca paste de 3 ori pe zi vesel .... Foarte bine arata
 

Monica Mihaly  acum 9 ani - 19 Iunie 2010 17:40  

Re: Lasagna vegetariana

abia am terminat de mincat e senzationalaaaaaaaaa,
eu daca nu are o mancare si numai putina carne parca nu am mancat , dar la lasana asta chiar nu e cazul, e un deliciu, am facut o si pe cealalta dar paraca asta e preferata mea chiar daca nu are carne.
merci ioana vesel
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Iunie 2010 15:22  

Re: Lasagna vegetariana

cunosc, am si eu unul acasa care moare de foame fara carnitza. si are exact aceeasi parere despre legumele la cuptor si lasagna vegetariana, adica uita instant de carne.
 

liliana  acum 8 ani - 25 Martie 2011 14:10  

Re: Lasagna vegetariana

Este foarte buna lasagna dar cu un pic de carne ėn ea.Eu traiesc ėn italia de 6 ani si o pregatesc foarte des ėmi iese f.b.si o mėncam cu placere eu si sotul meu.
 

alis  acum 7 ani - 19 Noiembrie 2011 12:31  

Re: Lasagna vegetariana

As vrea sa fac si lasgna asta, in special pt mama mea care tine post, dar nu stiu cu ce pot inlocui mozzarella si parmezanul? Apoi, daca n-am pesto genovese(vad ca si acolo tb parmezan), pot face fara el sau se gaseste de cumparat? de as. ierburile provence le pot procura de la orice hypermarket? te pup! felicitarile sunt de prisos...e nemaipomenit tot ce faci!
 

Ioana  acum 7 ani - 19 Noiembrie 2011 12:46  

Re: Lasagna vegetariana

pesto genovese si de rosii uscate gasesti la supermarket, sunt mai multe braduri, dar mie cele de la Sacla mi-au placut cel mai mult. mozzarella si parmezanul le poti inlocui cu tofu mixat in blender cu alune caju si putina apa. nu se compara cu branzaturile de mai sus, dar pentru post este o varianta buna.

da, ierburile provence se gasesc in supermarketuri, in plicuri, la raionul cu condimente. insa in magazinele naturise se gasesc cele de la Sonnentor, un amestec foarte reusit.
 

Raluca Dumitrescu  acum 7 ani - 5 August 2012 00:56  

Re: Lasagna vegetariana

Buna Ioana,

vreu sa iti spun ca de cand am incercat reteta asta prima oara contiunui sa o fac aprx. odata pe luna> Acum insa s-a inrautatit treaba, sotul meu vrea doar lasagna vegetariana!
"nimic nu ma face mai fericit decat o portie de lasagna cand vin de la serviciu" asta aud incontinuu de o vreme buna.
Trebuie sa gasesc ceva care s-o egaleze urgent, este monoton sa fac acelasi lucru la nesfarsit...ai ceva idei?

O zi frumoasa!

 

Ioana  acum 7 ani - 6 August 2012 10:30  

Re: Lasagna vegetariana

Raluca, o sa ma straduiesc sa egalez aceasta minunata lasagna atunci vesel
 

zaharica  acum 4 ani - 2 Mai 2015 11:09  

Re: Lasagna vegetariana

Mmm, tre sa fie tare buna, sunt convinsa! Intentionez s-o fac cat mai degraba, o mica nelamurire as avea-obligatoriu sa mai fierb foile, daca folosesc din alea care merg uscate?
Ai un blog tare,tare fain! Long Live...!
 

Ioana  acum 4 ani - 4 Mai 2015 10:27  

Re: Lasagna vegetariana

eu fierb si foile care nu trebuie fierte. fiindca daca nu le fierbi sosul folosit (bechamel in general sau cel de legume in aceasta reteta) trebuie sa fie mai lichid ca sa aiba foile de unde sa absoarba apa ca sa fiarba ca lumea. altfel risti sa-ti iasa uscata lasagna. deci eu prefer metoda asta pentru ca-mi garanteaza rezultate bune de fiecare data.
 

zaharica  acum 4 ani - 6 Mai 2015 10:10  

Re: Lasagna vegetariana

Exact asa m-am gandit si eu, deci am urmat reteta fara sa schimb ceva(am si facut-o in aceeasi zi) si a iesit...prea buna! vesel Indraznesc chiar sa cam spun adio retetei traditionale, combinatia carnita si sos cu lapte si unt e prea "bogata" pentru noi...
Iti multumesc mult,esti tare draguta ca mi-ai raspuns. Si iti multumesc si pentru retetele minunate pe care mi le oferi, sunt cu adevarat pretioase pentru mine.
 

Ioana  acum 4 ani - 6 Mai 2015 10:20  

Re: Lasagna vegetariana

sa va fie de bine!
probabil o sa-ti placa atunci si lasagna cu spanac [link]
 

zaharica  acum 4 ani - 6 Mai 2015 11:50  

Re: Lasagna vegetariana

vesel Am observat-o si pe aia din prima! Cum sotul nu e categoric fan spanac am zis c-o fac cand merge el in vreo deplasare de serviciu si eu imi invit prietenele vesel Lasagna de orice fel,(minunat,ca invatam de la tine sa facem diferite) cere obligatoriu ajutoare la savurat!
O zi plina cu soare sa ai!
 

Ioana  acum 4 ani - 6 Mai 2015 12:21  

Re: Lasagna vegetariana

asa e, zaharica, o lasagna trebuie impartita.
multumesc, e o zi foarte frumoasa la Cluj. zi faina si tie!
 

Diana   acum 3 ani - 11 Octombrie 2015 22:39  

Re: Lasagna vegetariana

Buna, Ioana!

Imi spui, te rog, cu ce as putea inlocui mozzarella in reteta asta? Am cascaval afumat, o branzica mai proaspata/moale de vaca, parmezan, telemea veche de oaie, gorgonzola si niste branza sarata si cremoasa de capra; dupa cum vezi am o groaza de branzeturi si de aceea nici nu as mai vrea sa cumpar si mozzarella, dar daca-i musai si merge doar cu ea, o sa cumpar! vesel Multumesc!
 

Ioana  acum 3 ani - 12 Octombrie 2015 09:31  

Re: Lasagna vegetariana

din ce ai scris, eu as folosi branza cremoasa de capra si parmezanul.
 

Beatrice Morariu  acum 21 ore - 6 Octombrie 2019 13:34  

Re: Lasagna vegetariana

Tin minte ca am facut reteta aceasta o singura data si a iesit delicioasa, doar ca nu mi-a placut deloc sa fierb foile de lasagna si cu toate ca atunci am facut asta, a iesit un pic tare (probabil am gresit eu undeva).
As putea adauga sos bechamel ca sa nu mai fierb foile si eventual sa pun un pic mai multa apa in sosul de legume, ca sa iasa mai lichid? As putea pastra restul retetei intact, adica sa folosesc in continuare cele doua feluri de pesto?
Multumesc vesel
 

Ioana  acum 21 ore - 6 Octombrie 2019 13:48  

Re: Lasagna vegetariana

te inteleg, nu stiu cui ii place sa fiarba foile vesel Doar ca foile sunt foarte uscate si fierb mai greu si nu am gasit inca o metoda buna sa estimez cat de lichide trebuie sa fie sosurile ca sa fie suficient sa fiarba foile, dar nici prea lichide ca sa nu ramai cu o supa de mozzarella... nu stiu daca explic clar...
de aceea eu prefer sa fierb foile uscate indiferent ce scrie pe pachet.
dar ai putea folosi foi de lasagna proaspete, sunt mult mai moi, fierb mai repede. se gasesc in diferite supermarketuri, parca si la Lidl am vazut. ce zici?
 

Beatrice Morariu  acum 18 ore - 6 Octombrie 2019 16:44  

Re: Lasagna vegetariana

Ma bucur sa aud ca nu sunt singura careia ii displace.
Foile proaspete sunt o solutie ideala, daca reusesc sa le gasesc aici, in Norvegia.
Ma gandeam daca as putea sa modific un pic reteta si eventual sa fac sosul de legume si unul bechamel, exact ca la lasagna clasica si delicioasa de pe site-ul dumnevoastra imi e pofta mi-ar placea mult sa gasesc o solutie de mijloc, ca sa fie un inlocuitor de succes al celei clasice, dar daca nu si nu, probabil voi fierbe foile.
Multumesc mult pt raspuns vesel
 

Beatrice Morariu  acum 18 ore - 6 Octombrie 2019 16:46  

Re: Lasagna vegetariana

am uitat sa mentionz ca nu am fiert foile niciodata pt lasagna clasica, tot de pe site-ul dumneavoastra si a iesit intotdeauna f f f foarteee buna.
 

Ioana  acum 12 minute - 7 Octombrie 2019 11:15  

Re: Lasagna vegetariana

Sosul bechamel va schimba gustul. Nu va fi rau, dar va fi altfel. Poti incerca sa vezi cum iti place. Si intre timp cauta foi proaspete, trebuie sa gasesti...
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus