Casa de oaspeti din Cincsor

Categorie: Vacante

 

Casa de oaspeti din Cincsor
Pinterest

Escapada romantica in weekend. Ne-am dorit 2 zile de relaxare in doi. Ne-am dorit liniste, atmosfera romantica, sa mancam la lumina lumanarilor, sa citim in hamac, sa bem vin pe iarba. Pentru toate astea am ales Casa de Oaspeti de la Cincsor (jud. Brasov). Am primit tot ceea ce doream si chiar mai mult.

Casa este o fosta scoala saseasca restaurata de curand. Cand te gandesti la o scoala, probabil nu-ti poti inchipui ce poate fi romantic acolo. Aceasta scoala a fost insa proiectata de un arhitect, Fritz Balthes, si asta se vede in interior. Exteriorul sobru nu te poate pregati pentru atmosfera calda din interior, pentru lumina care patrunde din toate partile, pentru jocul pe nivele care separa spatiile. Am fost fermecata de modul in care a fost amenajata casa.

Apoi au fost oamenii de acolo. O echipa mica, dar eficienta si foarte primitoare. Doamna Carmen Schuster, cea care a renovat scoala, a fost ghidul nostru prin Biserica Fortificata din Cincsor. Ea stie toate povestile, istoria acestui sat si a renovarii.

Exista un chef care pregateste cele trei mese zilnice. Trebuie anuntat cu o zi inainte ce mese doriti (micul dejun e inclus in pretul camerei). Se tine cont de alergii si ofera meniu pentru vegetarieni. Mancarea este preparata din produse locale, dar nu este neaparat traditionala. Desi nu am facut poze (cred eu ca romantismul nu merge cu telefoane, aparate foto si facebook), o sa va descriu ce am mancat la cina in cele doua seri.

In prima seara am avut salata de boeuf deconstruita (adica era cu rata afumata, legume la abur, piure de mazare si doar un strop de sos pe baza de maioneza), piure de telina cu file de pastrav si salsa verde (fff bun), cheesecake cu zmeura si menta. A doua zi am avut un platou asortat (ciuperci umplute cu branza, salata de vinete, ardei copti si supa de dovleac), piure de dovleac cu piept de rata si sos de fructe de padure si la desert tarta cu prune si parfait cu nuca (excelenta!). Au si o selectie de vinuri bune romanesti.

Afland ca sunt pasionata de mancare, Doamna Schuster ne-a facut o mica surpriza culinara: ne-a servit cu o specialitate din Cincsor, schar, o prajitura din aluat ca de cozonac foarte pufos cu scortisoara. Urmand traditia, a fost servita cu un paharel de tuica.

Micul dejun este variat, cu dulceturi din sat, oua proaspete, branzeturi de Sibiu, pate de fasole, zacusca, legume proaspete, iaurt, cafea, ceai, lapte, suc de mere.

Si mai e Irina, cea care face de toate. Am vazut-o la receptie, am vazut-o stergand mese, am vazut-o servind micul dejun, am vazut-o gatind (ea ne-a facut supa de dovleac si tarta cu prune, cat cheful a fost plecat la o prezentare). E neobosita, vesela si foarte deschisa.

Cum n-am facut decat cateva poze (m-am furisat rapid cu telefonul cat Radu a facut checkoutul), va dau doua linkuri in care puteti citi istoria detaliata a locului, insotite de muuulte poze: povestisasesti.ro si designist.ro.

Printre toate astea am avut timp sa vizitam si imprejurimile: cetatea Fagarasului si resedinta de vara Brukenthal din Avrig (din aceasta doar Oranjeria este renovata; acolo se poate servi masa, bunuta, mai ales ofertele din meniul de vara; gradina este incantatoare).

La intoarcere am ales drumul prin Sighisoara. Am cumparat branza de bivolita din Rupea (Str. Targului, 29A; au telemea, iaurt, smantana, mozzarella), am vizitat Viscri si ne-am cumparat paine de casa facuta in cuptor, am cumparat branza maturata de capra din Crit (intebati in sat; au branza cu piper negru, negrilica, ardei, rozmarin etc foarte buna) si in final am facut shopping la Casa Moda (doar pentru barbati trist , eu m-am ales doar cu branza).

Am ajuns acasa energizati si incarcati de bunatati. Cand am deschis frigiderul o alta surpriza ne astepta: era plin de mancare proaspata, trecuse maica-mea pe la noi si ne-a adus de toate, inclusiv smochine din Salaj din gradina de la bunica si nuci verzi. Acesta e motivul pentru care saptamana asta nu gatesc, doar stau si ma gandesc ce frumos a fost la Cincsor vesel

Casa de oaspeti din Cincsor - Prin geamurile de la biblioteca se vede Biserica Fortificata Cincsor

1. Prin geamurile de la biblioteca se vede Biserica Fortificata Cincsor

Casa de oaspeti din Cincsor - Loc de relaxare

2. Loc de relaxare

Casa de oaspeti din Cincsor - Intrare

3. Intrare

Casa de oaspeti din Cincsor - Casa de oaspeti din Cincsor

4. Casa de oaspeti din Cincsor

Casa de oaspeti din Cincsor - Locul de luat masa

5. Locul de luat masa


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 11)  

 

San Sebastian

4 Mai 2017

San Sebastian

 

 

Anne   acum un an - 9 Septembrie 2016 21:30  

Re: Casa de oaspeti din Cincsor

Ce frumos este acolo!
Stii, fiecare data ca plecam in week-end, ne odihnim la Predelut langa Bran.
De vina ta, cred ca o sa probam un loc nou.
vesel
Week-end placut!
 

rodica sarlea  acum un an - 10 Septembrie 2016 16:52  

Re: Casa de oaspeti din Cincsor

cred c-a fost o ''experienta''placuta...este ..pentru viitor..s-o am in vedere..cum procedez..te anunti telefonic..?? cum..?
 

Ioana  acum un an - 11 Septembrie 2016 11:00  

Re: Casa de oaspeti din Cincsor

Rodica, cel mai simplu suni la numarul de telefon de aici (Irina): [link] si iti faci rezervare. Sunt 4 camere in vechea scoala si 5 in casa parohiala. In pozele mele e vechea scoala, dar si casa parohiala arata bine, de fapt acolo am stat in curte (sunt peste drum una de alta).
 

Simona  acum un an - 13 Septembrie 2016 20:39  

Re: Casa de oaspeti din Cincsor

Minunat! Multumesc.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus