Cimbrul lamaios

Retete condimente

Reteta Cimbrul lamaios

Alerta de cimbru lamaios la Metro! Cimbrul lamaios (Thymus citriodorus) arata ca cimbrisorul, doar ca in momentul in care rupeti o frunzulita veti simti cum aroma fina de cimbru e dublata de o alta foarte proaspata: coaja de lamaie.

Este o planta foarte aromata, nu trebuie decat cateva frunzulite pentru a va aroma mancarea intr-un mod de care veti deveni dependenti. Mai precis cum puteti folosi aceasta verdeata? E buna pe orice carne (peste, pui, cotlet/muschi de porc, miel), pe cartofi (inclusiv in piure), in sosuri (de exemplu ciuperci in sos alb), sa infuzati otet si ulei, e bun chiar si in deserturi (sorbet, limonada, in umplutura de mere pentru placinte/tarte, biscuiti/fursecuri, sa infuzati frisca sau siropul de zahar).

Este o planta pe care orice gurmand ar trebui sa o aiba in ghiveci. Desi uitati-va la el, arata bine si ca planta ornamentala :) Cimbrul lamaios se pastreaza in zone luminoase, dar nu in soare direct, ci in loc umbrit si trebuie udat moderat.

Retete cu cimbru lamaios:
Muschiulet de porc in lapte

Comentarii (7)

 

Simona  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 18:25  

La Metro, zici ?
 

MariAna  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 19:09  

In toata tara? :-) Am cimbrisor, seamana foarte mult. Sper sa ajung sa iau si cimbru lamaios, presupun ca urmeaza retete care il folosesc. ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 20:10  

da Simona, de la metro l-am luat. dar merita sa arunci cate un ochi si in alte locuri... poate, poate.
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 20:11  

Sper ca in toata tara. De aia e acelasi magazin, ar trebui sa aiba aceleasi produse peste tot. pun o reteta luni cu cimbru lamaios.
 

Ana-Maria  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 20:16  

Vai Ioana, daca ai sti cat de norocoasa sunt eu!! Lucrez in Belgia la o sera de plante aromatice bio in ghiveci! Sunt super aromate. Avem acolo tot felul de plante. Imi imaginez cat de fericita trebuie sa te simtiti cand dai de cate-o planta proaspata prin magazine.
 

Adriana  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 21:22  

Am cumparat si eu azi. Multumim de pont:) Asteptam reteta:)
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 22:32  

oh, Ana-Maria, la cate verdeturi doar visez eu si inca nu le-am simtit aroma fiindca la noi nu se gasesc de toate. mi-am mai adus plante din concedii, rezista chiar bine, dar parca tot as mai vrea cateva :) chiar esti norocoasa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...