Crackers cu piper negru

Categorii: Retete gustari (snack), Retete de post, Retete ieftine

 

Crackers cu piper negru
Pinterest

De rontaitcand va uitatipentru a douazeci si opta oara la Home Alone. Sau de servit cele mai bune creme-aperitiv pe ele. Incercati o crema de branza sau o pasta de ton. Puneti-le cu incredere pe platoul cu branzeturi pentru vin. Daca sunteti ca mine si va place piperul, nu o sa va puteti opri din rontait.

Ingrediente
Crackers cu piper negru

125 gr faina alba (BL55; 550)
60 gr apa
1 lingura ulei masline extravirgin (10 gr)
1 lingurita rasa piper negru grunjos, proaspat rasnit (2 gr)
1 lingurita rasa sare (4 gr)

Portii: 2

Preparare
Crackers cu piper negru

  1. Se punefaina intr-un bol si se amesteca cu sarea si piperul (il rasnesc cu rasnita setata pe cea mai grosiera pozitie).
  2. Se face un crater in centru si se adauga acolo apa si uleiul. Se amesteca scurt cu mana pana faina se absoarbe in lichide. Apoi se poate framanta de 4-5 ori, doar pana aluatul se leaga. Nu framantati mult ca sa nu dezvoltati glutenul in aluat, atunci nu vor iesi crocanti.
  3. Lasati aluatul sa stea acoperit 15-30 minute. Dupa acest timp il veti simti mai relaxat, mai moale, va deveni usor de intins.
  4. Taiati aluatul in 3 bucati egale. Intindeti aluatul foi lunguiete subtiri. Eu le-am trecut prin masina de paste (pozitiile 0-4) si apoi am mai trecut cu sucitorul peste ele de cateva ori sa fie cat mai subtiri.
  5. Le-am intepat cu furculita pe toata suprafata. Le-am asezat in tava cuptorului cu hartie de copt pe fund. Ca sa intre intr-o tava am taiat bucatile de aluat astfel incat sa se potriveasca toate, sa nu coc mai multe ture. Aluatul nu se intinde la cuptor, deci le puteti aseza unele langa altele.
  6. Se coc la 150C timp de 20 minute. Dupa acest timp vor fi doar uscate si cu umflaturi mici pe toata suprafata. Daca incercati sa rupeti una veti vedea ca inca nu sunt casante.
  7. Porniti cuptorul pe functia grill (caldura de sus) si coaceti inca 2-2.5 minute, doar pana apar pete rumene placute. Nu le lasati sa se rumeneasca mult. Le intoarceti si le mai lasati sub grill 30 secunde. Acum aluatul a devenit casant.
  8. Dupa ce se racoresc, rupeti aluatul copt bucati mai mari sau mai mici, dupa cum doriti.
 
Crackers cu piper negru - Aluatul framantat scurt

1. Aluatul framantat scurt

Crackers cu piper negru - Foi subtiri de aluat in tava

2. Foi subtiri de aluat in tava

Crackers cu piper negru - Crackers copti

3. Crackers copti


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus