Crackers cu piper negru

Retete gustari (snack) Retete de post Retete ieftine

Reteta Crackers cu piper negru

De rontait cand va uitati pentru a douazeci si opta oara la Home Alone. Sau de servit cele mai bune creme-aperitiv pe ele. Incercati o crema de branza sau o pasta de ton. Puneti-le cu incredere pe platoul cu branzeturi pentru vin. Daca sunteti ca mine si va place piperul, nu o sa va puteti opri din rontait.

Ingrediente

125 gr faina alba (BL55; 550)
60 gr apa
1 lingura ulei masline extravirgin (10 gr)
1 lingurita rasa piper negru grunjos, proaspat rasnit (2 gr)
1 lingurita rasa sare (4 gr)

Portii: 2

  1. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sarea si piperul (il rasnesc cu rasnita setata pe cea mai grosiera pozitie).
  2. Se face un crater in centru si se adauga acolo apa si uleiul. Se amesteca scurt cu mana pana faina se absoarbe in lichide. Apoi se poate framanta de 4-5 ori, doar pana aluatul se leaga. Nu framantati mult ca sa nu dezvoltati glutenul in aluat, atunci nu vor iesi crocanti.
  3. Lasati aluatul sa stea acoperit 15-30 minute. Dupa acest timp il veti simti mai relaxat, mai moale, va deveni usor de intins.
  4. Taiati aluatul in 3 bucati egale. Intindeti aluatul foi lunguiete subtiri. Eu le-am trecut prin masina de paste (pozitiile 0-4) si apoi am mai trecut cu sucitorul peste ele de cateva ori sa fie cat mai subtiri.
  5. Le-am intepat cu furculita pe toata suprafata. Le-am asezat in tava cuptorului cu hartie de copt pe fund. Ca sa intre intr-o tava am taiat bucatile de aluat astfel incat sa se potriveasca toate, sa nu coc mai multe ture. Aluatul nu se intinde la cuptor, deci le puteti aseza unele langa altele.
  6. Se coc la 150C timp de 20 minute. Dupa acest timp vor fi doar uscate si cu umflaturi mici pe toata suprafata. Daca incercati sa rupeti una veti vedea ca inca nu sunt casante.
  7. Porniti cuptorul pe functia grill (caldura de sus) si coaceti inca 2-2.5 minute, doar pana apar pete rumene placute. Nu le lasati sa se rumeneasca mult. Le intoarceti si le mai lasati sub grill 30 secunde. Acum aluatul a devenit casant.
  8. Dupa ce se racoresc, rupeti aluatul copt bucati mai mari sau mai mici, dupa cum doriti.

Aluatul framantat scurt

Aluatul framantat scurt

Foi subtiri de aluat in tava

Foi subtiri de aluat in tava

Crackers copti

Crackers copti

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...