Crema de hrean

Retete cu iaurt Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Un sos excelent, foarte elegant fiindca este sub forma de spuma. Este ideal pentru carnea de vita, sunca (ce ziceti de sunca fiarta de Pasti?), somon marinat sau afumat, crenvursti, salata de cartofi, salata de varza etc. Eu l-am preparat pentru un rasol fiert, din ciorba de vita.

Hrean am folosit tot cel de la Olympia, fiindca nu are otet. Puteti vedea poza cu borcanelul aici (poza a doua mica de jos). De data asta a fost mult mai tare si iute decat cel folosit la supa crema de cartofi. Nu stiu daca e normala diferenta intre borcane sau data trecuta a fost o intamplare ca era asa fin si slab (mie mi-a placut si asa). Voi vedea la urmatoarele borcane...

Daca aveti retete bune, bune de crema sau sos de hrean va rog sa mi le impartasiti. Sunt incepatoare cu hreanul.

Ingrediente

60 gr hrean (preparat, la borcan)
100 gr iaurt natur
4 lingurite miere
3 lingurite mustar
3 lingurite suc de lamaie
100 ml smantana naturala pentru frisca
piper negru macinat

  1. Se amesteca hreanul cu mierea, iaurtul, mustarul, putin piper macinat si sucul de lamaie. Optional, se poate adauga tarhon tocat.
  2. Smantana pentru frisca (rece) se bate pana sta pe tel.
  3. Se amesteca frisca in sosul de hrean, in trei transe, amestecand usor cu telul pana se incorporeaza. Adaugati sare daca simtiti nevoia.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...