Crochete de cartofi

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu cartofi Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete romanesti

Reteta Crochete de cartofi

Mi-au ramas doi cartofi fierti in coaja de la cartofii gratinati si am stiu exact ce o sa fac cu ei. I-am lasat cu coaja la racit, pana a doua zi, in frigider si apoi i-am transformat in aceste crochete delicioase: cremoase in interior si crocante in exterior.

Reteta de crochete de cartofi este inspirata dintr-un almanah culinar aproape la fel de tanar :p ca si mine. Acolo sugera sa se foloseasca telemea cu chimen, dar nu am pus chimen din cauza lui Radu. Dupa cum stiti, nici mararul care l-am pus in loc nu-i prieste, dar am pus cu masura.

Ingrediente

300 gr pulpa de cartofi fainosi fierti in coaja (2 cartofi)
100 gr telemea de oaie
2 fire marar
1 ou foarte mic
putina faina alba (optional)
3 linguri malai
sare, piper negru

Bucati: 25

  1. Cartofii fainosi se fierb in coaja pana intra furculiat in ei. Dupa ce se racoresc se dau la frigider macar cateva ore sa se raceasca bine (eu i-am lasat peste noapte).
  2. Se strivesc cartofii cu branza telemea si se amesteca bine (eu am trecut totul prin presa pentru piure).
  3. Se gusta amestecul se se mai adauga sare daca e necesar. Se condimenteaza cu piper negru dupa gust si mararul tocat fin.
  4. Se adauga oul batut si se omogenizeaza totul.
    * in functie de dimensiunea oului si a tipului de cartofi folositi, daca aluatul de crochete va pare prea moale, puteti adauga 1 lingura rasa de faina
  5. Din amestecul pentru crochete se modeleaza bile de dimensiunea unei bomboane Rafaello. Se trec bilele prin faina de malai si se mai ruleaza un pic intre palme ca sa se fixeze malaiul.
  6. Se prajesc crochetele in baie de ulei incins pana devin rumene. Se scot pe servetele de hartie.
  7. Se servesc calde, pesarate cu telemea rasa si smantana sau simple, cu o salata de rosii si ceapa verde.

Aluatul de crochete

Aluatul de crochete

Formam bile

Formam bile

Dam bilele prin malai

Dam bilele prin malai

Crochete

Crochete

Prajim crochetele

Prajim crochetele

Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Comentarii (50)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 2 Septembrie 2013 10:10  

Oana, cand cureti cartoful crud vei simti pe maini si vei vedea pe cutit daca sunt de fainosi.
 

liana  acum 10 ani - 18 Septembrie 2013 12:44  

Cred ca sunt gustoase.Voi incerca neaparat si le voi folosi ca si garnitura
 

ROXANA  acum 10 ani - 21 Martie 2014 20:42  

Sunt minunati! Fiului meu i-au placut foarte mult! :) :)
 

marcela  acum 9 ani - 29 Aprilie 2014 12:53  

Ioana, iertare pt completarile cu care vin, nu o fac sa te corectez pe tine ci pt a le ajuta pe cele care au intimpinat probleme.
Deci, imi ramasese de ieri o portie de cartofi natur ( habar nu am daca erau fainosi sau nu) stropiti cu zeama de lamaie si ulei masline, ceapa de tuns(chivas) si patrunjel, nici macar nu erau reci, dela frigider ! In loc sa-i arunc, am facut cateva crochete grozave :) pentru ca era cam moale amestecul-un ou la atat de putini cartofi-am pus, pe langa putina faina, niste gris, pana la o consistenta potrivita. Am pus niste telemea de oi maturata si gata ! Le-am simancat ! Singura !! Ma simt vinovata, dar promit ca le voi face si alor mei.
 

Diana  acum 9 ani - 21 Octombrie 2014 15:41  

Ioana, daca as face crochetele de seara, le-as putea servi a doua zi? Trebuie sa fac niste platouri pentru maine seara, dar nu stiu daca voi avea timp sa le prepar chiar atunci, inainte sa ajunga invitatii.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
 

Ioana  acum 9 ani - 22 Octombrie 2014 09:28  

o sa fie bune, dar crusta nu va mai fi asa crocanta.
sau le poti forma, le pui in frigider, apoi le prajesti doar cu putin timp inainte.
 

Diana  acum 9 ani - 23 Octombrie 2014 13:43  

Le-am facut de dimineata. Chiar inainte nu aveam cum, nu-mi permitea timpul. Au iesit foarte bune. Am facut si salata de oua si bruschetele cu ciuperci. Toate au fost apreciate :) Multumesc de raspuns si idei!
 

Ioana  acum 9 ani - 24 Octombrie 2014 09:36  

cu mare drag Diana.
 

Giulia  acum 8 ani - 29 Iunie 2015 20:09  

Buna. Am si eu o intrebare, am facut prea mult aluat, se pastreaza bine daca il congelez? Multumesc. :D
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 08:48  

ar trebuie sa se congeleze bine. ingredientele sunt ok pentru asa ceva.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...