Crochete de malai cu sos de avocado

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene

O simpla idee pentru a folosi mamaliga ramasa.

Ingrediente

Crochete de malai

1/2 cana malai
2 cani apa
3/4 lingurita sare

1 manunchi ceapa verde mica (chives)
1/2 lingurita oregano uscat
50 gr telemea (de oaie sau capra)
malai (pentru tavalit)
unt si ulei (pentru prajit)

Sos de avocado

1 avocado
50 gr iaurt
25 gr telemea
1 lingura suc de lamaie

Portii: 2

  1. Preparati mamaliga din malai, apa si sare conform instructiunilor de aici.
  2. Cand e gata, amestecati in mamaliga ceapa taiata rondele, oregano si telemeaua sfaramata (sau data pe razatoare).
  3. Intr-o tava (de 20 x 24 cm) asezati hartie de copt pe fund si turnati mamaliga. Nivelati. Lasati sa se raceasca si apoi tineti-o la frigider pana cand veti prepara crochetele.
  4. Pentru sos: mixati in robot toate ingredientele.
  5. Rasturnati mamaliga pe un fund de lemn acoperit cu folie de plastic. Taiati-o bucati de aprox. 7 x 3 cm. Treceti bucatile prin malai.
  6. Intr-o tigaie larga incingeti 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de unt. Trebuie sa aveti doar putina grasime pe fundul tigaii.
  7. Frigeti bucatile de mamaliga in ture, cate 4-5 minute / parte, la foc mediu (pana malaiul de deasupra se rumeneste usor). Dupa fiecare tura stergeti tigaia cu servetele de hartie si puneti unt si ulei proaspat.
  8. Serviti crochetele caldute cu sosul de avocado.

Mamaliga in tava

Mamaliga rasturnata si taiata bucati

Bucatile tavalite prin malai

Prajim mamaliga

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...