Curry rosu de creveti

Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Un curry tailandez picant, cu arome fine (asta mai ales daca-l comparam cu un curry indian). Este gata in 10 minute. La fix, pana fierbe orezul jasmine.

Ca sa va faceti o idee despre aroma acestui curry va scriu ce contine pasta curry rosie: ardei iuti uscati, usturoi, lemongrass, galangal, ceapa, pasta de creveti, coaja de kaffir lime, sare, piper =P~

Ingrediente

500 gr creveti decorticati
1 lingura cu varf pasta curry rosie (red curry paste)
1 ceapa mica
120 ml lapte de cocos
2 frunze kaffir lime (sau 1/2 lingurita coaja de lime razuita)
1 ligurita sos de peste (fish sauce)
2 linguri ulei

Portii: 3-4

  1. Se caleste ceapa in uleiul incins pana se inmoaie.
  2. Se adauga pasta curry si se amesteca pana se dizolva in ulei. Se prajeste inca 1 minut, pana simtiti ca miroase.
  3. Se adauga laptele de cocos, 50 ml apa si frunzele de lime rupte bucatele. Se aduce la fierbere.
  4. Se pun crevetii si se fierbe 1-2 minute (in functie de marimea crevetilor folositi), pana crevetii devin roz.
  5. Se condimeneaza cu sos de peste.
  6. Se serveste cu orez fiert.

Curry rosu de creveti

Curry rosu de creveti

Curry rosu de creveti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...