Creveti cu legume si cascaval

Categorii: Retete cu branza, Retete cu legume, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete simple, Retete turcesti

 

Creveti cu legume si cascaval
Pinterest

Tigaie dulce-picanta de vara, inspirata de reteta turceasca, Karides Güveç.

Vineri am gasit niste creveti extrem de dulci si proaspeti. Sambata dimineata am fost in piata volatana de la Sala Sporturilor (aviz clujenilor, piata e grozava! gasiti pe langa legumele romanesti si produse mai interesante: kale, varza bruxelles, rucola, levantica proaspata, soiuri diferite de ardei iuti toate produse in jurul orasului nostru). Asa s-a facut ca sambata la pranz am pregatit aceasta mancare care combina bunatatile din piata si crevetii.

Ingrediente
Creveti cu legume si cascaval

15 creveti
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 rosie mica (cca 150 gr)
12 rosii cherry mici (colorate daca se poate)
35 gr cascaval de vaca (sau mozzarella)
2-3 fire patrunjel
2 linguri ulei masline
1/4 lingurita boia dulce
sare, piper negru

Portii: 1 (fel principal); 2 (aperitiv cald)

Preparare
Creveti cu legume si cascaval

  1. Se curata total crevetii. Se clatesc in apa rece si apoi se usca bine in servetele de hartie.
  2. Intr-o tigaie nu foarte larga (cca 16-18 cm) se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt si ardeii curatati si taiati patratele. Se calesc pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se presara cu sare si piper negru.
  3. Se adauga crevetii si se amesteca de cateva ori, doar pana devin roz peste tot. Se scot imediat din tigaie.
  4. Peste legumele ramase se adauga rosia data pe razatoare, rosiile cherry intregi si boiaua. Se soteaza scurt, doar pana rosiile cherry crapa usor (cca 3 minute).
    * daca tigaia nu merge la cuptor, pentru pasii urmatori, puteti muta continutul ei intr-un vas ceramic termorezistent, cu pereti josi
  5. Se trage tigaia de pe foc. Se pun crevetii la loc in tigaie. Se presara jumatate de pratrunjel tocat. Se rade cascavalul deasupra (mai mult spre centru, lasati marginile vizibile). Se presara restul de patrunjel.
  6. Se da tigaia la cuptor, la 200C, doar pana cascavalul e topit (nu trebuie sa se rumeneasca) si pe margini se vede bolborosind sosul (cca 5-7 minute).
  7. Se serveste cald cu paine proaspata.
 
Creveti cu legume si cascaval - Ceapa, ardeii si crevetii

1. Ceapa, ardeii si crevetii

Creveti cu legume si cascaval - Se scot crevetii si se adauga rosiile

2. Se scot crevetii si se adauga rosiile

Creveti cu legume si cascaval - Se adauga crevetii si patrunjelul

3. Se adauga crevetii si patrunjelul

Creveti cu legume si cascaval - Se acopera cu cascaval razuit

4. Se acopera cu cascaval razuit


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus